08:49, 27 квітня 2021

На YouTube-каналі Інституту нацпам'яті запустили проєкт для учнів “Діалоги про війну”

У межах проєкту ветерани намагаються пояснити дітям, що таке війна та чому Росія прагне захопити Україну.

«Діалоги про війну»_ що таке сучасна російсько-українська війна_ 0-9 screenshot.png
Скріншот із відео

На YouTube-каналі Інституту національної пам’яті запустили проєкт “Діалоги про війну”. Він покликаний донести до дітей достовірну інформацію про сьогоднішні події на сході України. 

Про це повідомили на сайті Інституту.

Проєкт створили Український інститут національної пам’яті за ініціативи героя України Володимира Жемчугова та Мінклуьту. 

На YouTube-каналі вже можна переглянути три відеорозмови учениці із ветеранами російсько-української війни. Усі три епізоди проєкту – тематичні й відповідають на питання “Що таке війна?”, “Чому Росія прагне захопити Україну?” та “Що таке сучасна російсько-українська війна?”.

На думку авторів проєкту, відео будуть корисні вчителям історії, учням 5-7 класів, військовослужбовцям, журналістам, державним службовцям, працівникам музеїв, бібліотекарям, фахівцям із національно-патріотичного виховання, громадським активістам.

“Окрім трьох тематичних відеорозмов на тему російсько-української війни проєкт містить методичні рекомендації. У них ви знайдете три тематичні матриці (мануала) до заняття з можливими варіаціями завдань щодо опрацювання відео. Методичні рекомендації складаються з таких розділів: мета проведення уроку або позакласного заходу, ключові повідомлення, словничок, рекомендовані форми проведення уроку / заходу, практичний блок (методи та прийоми опрацювання відео ресурсів в освітньому просторі), переліки питань для підсумкового обговорення та домашнє завдання”, – йдеться на сайті Інституту національної пам’яті.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Український інститут національної пам’яті запустив онлайн-платформу “Архів усної історії”. На сайт завантажили понад сотню інтерв'ю про Революцію Гідності, російсько-українську війну та український визвольний рух. 

Схожі матеріали

івасюк 600

Заново відкритий Володимир Івасюк

600.jpg

Тіні Івана Миколайчука

krasa_tekst-5.original.jpg

"До добра і краси" Юліана Дороша. Перший повнометражний галицький фільм

800.jpg

Кіно без гепіенду. Історія акторки Віри Холодної

600.jpg

А хто твій сусід насправді? Ким був Іван Дем'янюк

600-+.jpg

Як у 30-х роках ХХ століття знімали кіно у Верховині

600.jpg

Chornobyl Files або як розповідати про українську історію Західній аудиторії

Василь Авраменко сео

Як у США знімали фільм "Наталка Полтавка" 1936 року

дисиденти 1200

“Хто за нас, встаньте в знак протесту”