10:46, 15 червня 2021

На Полтавщині відкриють етносело “Гончарія”

Музей малобудищанського гончарства планують запустити у п'ятницю 18 червня.

Музей гончарства
facebook.com/MuseumOfPotteryInOpishnya

На Полтавщині Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному оголосив про відкриття нового підрозділу – етносела “Гончарія” у Малих Будищах.

Про це повідомили на сторінці музею у Facebook.

Музей малобудищанського гончарства планують відкрити 18 червня. Організатори обіцяють “багато цікавого”.

“Ви зможете оглянути будівлю, у якій відтворено інтер’єр традиційного житла першої половини ХХ століття. У експозиції представлено творчий спадок малобудищанських гончарів, кухонний реманент, давні меблі, родинні фото, старовинні ікони, традиційний український одяг й інші реліквії повсякденного побуту гончарів дозволять подумки перенестися в зовсім інші реалії”, – наголошують у музеї.

Вартість вхідного квитка на територію музею гончарства для дорослих становитиме 30 гривень, для школярів – 20 гривень. Після відкриття діятиме акційна пропозиція: у разі придбання комплексного квитка до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному вхід до етносела “Гончарія” буде безкоштовним.

Музей гончарства
facebook.com/MuseumOfPotteryInOpishnya

Музей-заповідник українського гончарства в Опішному заснували у 1989 році, а у 2001-му він отримав статус національного.

Сьогодні заклад позиціонує себе всеукраїнським центром дослідження, збереження й популяризації гончарської спадщини України.

Музей-заповідник володіє найбільшою в державі колекцією творів народних майстрів-гончарів та художників-керамістів (близько 55 тисяч експонатів). Там представлені творчі досягнення мистців усіх історико-етнографічних регіонів України, провідних національних шкіл художньої кераміки.

Також у музеї експонуютьунікальні  галереї монументальної та садово-паркової глиняної скульптур,  символічні панно провідних художників-керамістів і гончарів України та інших країн.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дніпрі планують збудувати новий комплекс Музею історії лоцманів Дніпровських порогів. Окрім звичайної виставки експонатів, там облаштують симулятор доповненої реальності.

Схожі матеріали

02

Мандри мамонтового бивня з Трипілля

сео музей

Війна в музеї. Галина Пагутяк

_DSC1331.jpg

Палац Жевуських-Лянцкоронських

IMG_0951

Скарби гуцульської старовітчини

музей сео

"Кращої робітні не було в світі". Іларіон Свєнціцький про роботу у Національному музеї

DM_6378

Кінь, який виявився гірським козлом

dzyndra_800-500.jpg

Хранителька музею Дзиндри

сео

Вивести українські музеї на європейський рівень

Дерев’яна церква у селі Новоселиця на Тячівщині, 1920-ті роки. Sbírka Národního muzea, Praha, Česká republika

Спалена церква, збережена у макеті