10:03, 7 грудня 2021

Вийшов трейлер історичної стрічки “Довбуш”

У фільмі режисера Олеся Саніна йтиметься про життя легендарного опришка на фоні повстання проти польської шляхти.

IMG_20211206_215852.jpg
Фото: Держкіно

Творці історичного екшену “Довбуш” презентували офіційний трейлер картини. Прем’єру фільму запланували на 12 травня 2022 року.

Про це повідомила пресслужба Держкіно.

“Карпати. Початок XVIII століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть”, – йдеться в описі фільму.

За словами режисера стрічки Олеся Саніна, кіно покликане об’єднати всіх небайдужих до Батьківщини, це історія про незламність та відстоювання свободи на тлі буремних подій 

“Це історія про те, що неможливо позбавити людину свободи: вона все одно буде її прагнути й шукати, навіть ціною власного життя. Це історія про нашу свободу – як внутрішню, так і зовнішню. Це про захист своєї родини, своїх інтересів, своєї честі… Про Батьківщину, яка набуває для нас все більшого й більшого значення. Батьківщина для нас вже не просто територія, а внутрішнє духовне поняття й переживання. Саме зараз воно стає все реальнішим і таким, без якого ми більше не зможемо жити, не зможемо себе поважати. Тим, що для нас вже стало важливішим, ніж саме життя”, – розповів Олесь Санін.

61ade297280e7-dovbush_foto3.jpg
Фото: Держкіно

Автори стрічки підкреслюють, що Олекса Довбуш – унікальний український герой, який віддав життя за свободу свого народу понад три століття тому, але його історія стала безсмертною. До того ж, за їхніми словами, “Довбуш”– наймасштабніший український фільм, що вийде на екрани у 2022 році. 

“Для зйомок фільму ми об’їхали майже всю Західну Україну, знімали також в Тернопільській та Київській областях. Над бойовими та трюковими сценами працювала команда з 30 каскадерів, команди піротехніків та історичних реконструкторів. У деякі дні на майданчику одночасно працювало близько 600 людей, включаючи 400 акторів масових сцен. Спеціально для фільму було пошито понад тисячу костюмів, сконструйовано унікальні карети, побудовано понад двадцять історично достовірних локацій. Зроблено все, щоб занурити глядача в цю величну історію, що розгортається в Карпатах на початку XVIII століття та є надзвичайно актуальною для України XXI століття”, – розплвів продюсер проєкту Максим Асадчий.

Головні ролі виконали: Сергій Стрельников, Олексій Гнатковський, Дар’я Плахтій, Матеуш Косьцюкевіч, Агата Бузек, Петро Жирун та Павло Жируни, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Олександр Мавріц.

Продюсерами фільму стали Максим Асадчий, Олесь Санін.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що вийшов тизер-трейлер до українського мультфільму за мотивами “Лісової пісні” Лесі Українки.

Схожі матеріали

krasa_tekst-5.original.jpg

"До добра і краси" Юліана Дороша. Перший повнометражний галицький фільм

600.jpg

Львівський Йордан, що знайшовся в Лос-Анджелесі. Кінопродюсер Олександр Дебич про пошук старих фільмів

сео

"Оскар" за фільм, якого краще б не було

Інший Франко 1200

“Інший Франко”. Фільм, який не подобається ні критикам, ні творцям

14086435_1427256110634793_1369865622157454586_o

"Операція Б": фільм про бандерівців — не про бандерівців

600.jpg

Сліди "Диявола по сусідству"

Сео_Миколайчук.jpg

П’ять причин передивитися фільм “Вавилон-ХХ”

1fa7a34-7- (1)

"Трагедія Карпатської України". Фільм 1940 року