17:27, 25 лютого 2021

Вийшов тизер-трейлер до українського мультфільму за мотивами “Лісової пісні” Лесі Українки

Прем’єра запланована на 2022 рік. 

lisova pisnia multyk.jpg
Кадр із мультфільму "Мавка. Лісова пісня" Фото: film.ua

В Україні створюють мультфільм за мотивами “Лісової пісні” Лесі Українки. До дня народження письменниці опублікували тизер-трейлер мультика. Про це повідомляє Локальна історія.

Повнометражний анімаційний фільм “Мавка. Лісова пісня” готує українська студія Animagrad (FILM.UA Group). Прем’єру мультфільму планують у 2022 році. 

"Це історія про чудодійну силу любові, яка здатна об’єднувати, рятувати і дарувати життя. У проєкті переплітаються безліч елементів традиційної та сучасної української культури: міфології, літератури, музики і танцю”, – йдеться в описі до відео.

У тизері-трейлері головна героїня Мавка приходить на допомогу наляканим зубрам. Вона – Берегиня й Душа Лісу, тонко відчуває настрої лісових жителів і здатна долати їхні страхи. Її магічна сила заспокоює і спрямовує стривожених мешканців Лісу на рятівний шлях. 

Сценою, яка увійшла до трейлера, творці мультфільму хочуть привернути увагу до захисту тварин, що знаходяться на межі зникнення: зубра, чорного лелеки, євразійської рисі та бурого ведмедя, а також рослин та метеликів. 

Поряд із реальними тваринами у відео можна побачити й міфічних лісових створінь з давніх українських легенд. А ще вперше глядачі побачать коханого Мавки –  талановитого музику Лукаша, розповіли у студії.

Також вперше в українській анімації для роботи над пластикою та рухами 3D-героїні Мавки запросили приму-балерину Національної опери, народну артистку України Катерину Кухар. На знімальному майданчику вона відтворювала дії головної героїні, їй навіть довелося виконати кілька трюків. Результат цієї кропіткої, технічно складної роботи можна побачити у сцені із зубрами.

До створення саундтреку тизера-трейлера залучили українських музикантів, серед яких – відомий фольклорний мультиінструменталіст Максим Бережнюк. Спільно з італійським композитором Даріо Веро розробили концепцію об'єднання кінематографічної оркестрової музики та українських народних інструментів.

Мультфільм озвучать трьома мовами – українською, англійською та російською.