10:03, 3 серпня 2021

У школах змінять підхід до вивчення історії Голокосту та війни

Учні братимуть участь у інтерактивних дослідженнях, шукатимуть свідчення у домашніх архівах і місцевих музеях та записуватимуть спогади очевидців.

Бабин яр.jpg
censor.net

Робоча група при Міністерстві освіти та науки України схвалила нову методику вивчення історії  Голокосту та Другої світової війни у школах.

Про це повідомляє Українська правда. Життя

Планується, що школярі візьмуть участь у інтерактивних дослідженнях, шукатимуть документальні свідчення в домашніх архівах і місцевих музеях та записуватимуть спогади очевидців. Оцифровані знахідки учні самостійно додаватимуть на онлайн-платформу “Червона точка пам’яті”, створену Меморіальним центром Голокосту “Бабин Яр”.

“Платформа “Червона точка пам’яті” дасть учням можливість працювати з реальними історичними джерелами, які вони будуть знаходити самостійно або з допомогою родичів. Це навчить школярів працювати з артефактами та поглиблювати знання”, – підкреслила головна спеціалістка головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Раїса Євтушенко.

На платформі будуть зберігатися матеріали для  вивчення історії Другої світової війни та Голокосту. У вересні її презентують для широкого загалу.

Координаторка освітніх проєктів Меморіального центру Анна Мазарчук вважає, що завдяки онлайн-платформі школярі отримають доступ до першоджерел та зможуть думати та діяти як історики.

“Ми хочемо, щоб усі школярі вивчали історію не тільки за параграфами підручників, а й у спільній дослідницькій діяльності”, – зазначила Мазарчук.

За її словами,  залучення вчителів-методистів та педагогів-практиків із різних регіонів сприятиме впровадженню проєктів у реальних шкільних умовах.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що дослідники проєкту “Імена” Меморіалу Голокосту “Бабин Яр” оцифрували понад мільйон  документів ХХ століття, які стосуються періоду окупації Києва 1941-1943 років, трагедії Бабиного Яру, переселення євреїв у довоєнний час.

Схожі матеріали

CEO_мова.jpg

Азбучна війна, або як кирилиця мало до коша не пішла

600.jpg

Петро Могила: воїн, дипломат, святий

Таємний університет

Українські. Таємні. Про вищі студії у міжвоєнному Львові на початку 1920-х

універ сео

Університет у Чернівцях. Історія однієї споруди

bohdan lepkuj.jpg

Богдан Лепкий "Матура"

сео Заклинські

Сім’я Заклинських у таборі Ґмінд під час Першої світової війни

сео росія

"Будівництво російської державності": як викладатимуть історію у вишах Росії

радянська школа

Букет флоксів. Галина Пагутяк

shkola 1200.jpg

Що не так з уроками історії у школі? Пояснюють історики