17:28, 14 травня 2021

У Миколаєві вбили історика та дослідника Голокосту Володимира Щукіна

Науковця знайшли у власній квартирі із численними ножовими пораненнями.

400px-Щукін_В.В.jpg
uk.wikipedia.org

У Миколаєві знайшли мертвим  відомого науковця, кандидата історичних наук, краєзнавця та дослідника Голокосту Володимира Щукіна. Правоохоронці виявили на тілі ушкодження голови та ножові поранення.

Про вбивство повідомила пресслужба поліції у Миколаївській області. 

Як розповіли правоохоронці, 14 травня близько 07:00 на 102 зателефонував житель будинку на пр. Центральному та повідомив, що двері квартири його сусіда відчинені, а сам він лежить на підлозі.

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділення поліції № 1, керівництво ГУНП та Миколаївського районного управління поліції. Експерт, оглянувши тіло 67-річного чоловіка, виявив ушкодження голови та ножові поранення.

Наразі за вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ “Умисне вбивство” та проводять розслідування.

“Оперативні співробітники вживають заходів задля встановлення обставин смерті потерпілого та затримання причетних до злочину осіб”, – підкреслили в поліції.

Водночас місцеве видання “Новости-N” повідомило, що вбитий – відомий історик-краєзнавець Володимир Щукін.

Те саме видання зазначило, що обставини загибелі 67-річного Володимира Щукіна дуже схожі з вбивством відомого миколаївського історика, доктора історичних наук Миколи Шитюка. Цікаво, що він був науковим керівником кандидатської дисертації Щукіна.

Миколу Шитюка знайшли з ножем у спині в орендованій квартирі у вересні 2018 року.

Володимир Щукін займався складанням хроніки і аналізом трагічних подій Голокосту, що мали місце на території сучасної Миколаївської області.

Щукін працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, потім був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії.

У 2006 році захистив кандидатську дисертацію на тему “Становище єврейського населення Херсонської губернії в ХІХ - на початку ХХ століття”. Автор понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.

Схожі матеріали

600.jpg

Там, де ступали каліги. Римські легіонери на українських територіях

сео вбивства

Як в Русі боролися за владу

1200х630_СЕО

Час проводити Русалок. Обряди Петрівського посту

Колаж_Артимишин.jpg

Чи можливий переворот проти Путіна? Історія Росії дає підказки

IMG_6719.jpg

Борщовичі: Квіти, яблука і вбивця Бандери

demjaniv-laz (60).jpg

Урочище Дем’янів Лаз: пів тисячі жертв

Вбивство в тюрмі на Лонцького

“Кривавий червень” 1941-го: радянські розстріли на заході України

Гонгадзе 600

"Ціною смерті Гонгадзе Україна стала вільною"

Мурашко_за роботою.jpg

Смерть Мурашка. Хто і за що вбив українського художника?