10:01, 26 березня 2021

Центр культурних досліджень презентував гастрономічну мапу України та готує “дипломатичну кухню”

У рамках проєкту Центр представив гастроенциклопедію, де зібрані історичні гастрономічні маршрути.

Укркухня. Радіо свобода
radiosvoboda.org

Український центр культурних досліджень презентував проєкт “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”. Таким чином організатори намагаються відкрити світу різноманіття кулінарної історії України.

Про це повідомляє Укрінформ.

У рамках проєкту УЦКД представив гастрономічну мапу України, сайт із рецептами, традиціями, обрядами та анонсував видання енциклопедії “Гастрономічна спадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”.

“Мета проєкту – відкрити світу надзвичайно багату та різноманітну кулінарну історію України, познайомити іноземних туристів із унікальними рецептурами приготування традиційних національних страв у різних регіонах країни”, – розповіла очільниця УЦКД Ірина Френкель.

Вона також зазначила, що незабаром на сайті з’явиться рубрика “дипломатична кухня”. Там можна буде ознайомитися з кулінарними традиціями різних етнічних груп, які проживають на території України.

У жовтні 2020 року УЦКД розпочав роботу над проєктом “Гастроспадщина України”. Він представлений вебресурсом, астрономічною мапою та гастроенциклопедією, в якій зібрані історичні гастрономічні маршрути, рецепти страв відомих особистостей України, локальні гастрофестивалі, унікальні архітектурні об’єкти, історичні пам’ятки, інфраструктурні об’єкти та готельно-ресторанні комплекси.

Більше про те, як харчувались наші предки дивіться в інтерв'ю одного із небагатьох дослідників побуту та гастрономії козацької України Олексія Сокирка у програмі “Без брому”.

Схожі матеріали

600_шабл.jpg

Вітольд Шабловський: "Диктатори ростуть поміж нас"

ножі сео

"Хліб насущний" вояків Гетьманщини

Witold Szablowski_1200x630 – кн2

"Гастротур у пекло". Огляд книжки "Кухня терору" Вітольда Шабловського

Listing_Podkast_1.jpg

Що їли люди кам’яної доби? 5 гастрономічних трендів

Колаж_книга_1200x630_2

"Каплуни, куріпки й каляфйори". Огляд книжки "Шляхетна кухня Галичини"

600+.jpg

Як говорити про трагедію Голодомору, щоб бути почутими : кейс онлайн-ресторану пам’яті “Непораховані з 1932-го”

600.jpg

"Ми мали й аристократичну кухню", – Олексій Сокирко, автор книжки про гастрономію Гетьманщини

600_карпати.jpg

Смак сонця і вітру. Як народжується гуцульський сир

1636423.jpg

Солодке життя: історія кондитерської справи в Україні