09:06, 8 листопада 2021

Світовий конгрес українців оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору

У суботу, 27 листопада, українців зі всього світу закликають долучитись до вшанування загиблих.

Світовий конгрес українців оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору 1932-1933 років.

Про це повідомляє Історична правда.

Зазначають, що у суботу, 27 листопада, світове українство долучиться до України та міжнародної спільноти у вшануванні жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду українського народу, “що став страшною сторінкою історії, але не зламав українську націю у прагненні жити в гідності та в свободі”. 

Цього року центральним заходом вшанування пам'яті жертв Голодомору, зорганізованим СКУ, стане вебінар “Голодомор і нація: вплив через покоління”, за участі провідних істориків та експертів з України та світу. Подія відбудеться 18 листопада 2021.

Також Міжнародний координаційний комітет СКУ у справі Голодомору, в своєму нещодавньому зверненні до українських організацій та громад, закликав українців по всьому світі в суботу, 27 листопада, у Міжнародний день пам'яті жертв Голодомору, вшанувати загиблих хвилиною мовчання о 19:32 за місцевим часом, запаленням свічок пам'яті у вікнах своїх будинків та участю в пам'ятних заходах та поминальних службах у місцевих громадах. 

Окрім того, СКУ запрошує всіх долучитися та поширювати акцію Крайового Комітету США для Визнання Голодомору Геноцидом з метою позбавити американського журналіста Валтера Дюранті Пулітцерівської премії. Петиція доступна за посиланням.

Календар відзначень пам'яті жертв Голодомору у світі: 

4 листопада – Львів. Україна. Розпочалась експозиція найвідомішої виставки на тему Голодомору “МАРІЯ”. Її відкриють для глядачів як тільки це буде можливо та не зашкодить здоров'ю гостей і працівників музею. 

Виставку “Марія” вже демонстрували у Швеції та США, a в Україні тривала з осені 2020 до весни 2021 у Національному музеї Голодомору-геноциду (Київ). Виставка та всеукраїнський тур здійснюється за фінансової підтримки Світового конгресу українців.  

14 листопада – Лос-Анджелес, США. Вшанування пам'яті жертв Голодомору за участі запрошених гостей – істориків Вікторії Малко та Володимира Сергійчука – відбудеться у біля пам'ятника Голодомору у Гранд-парку. 

18 листопада – Facebook та в zoom. CКУ запрошує всіх на вебінар, присвячений наслідкам впливу Голодомору на покоління та націю. Організатор: глобальна Мережа нащадків жертв Голодомору. Дізнавайтися більше та зареєструватися на подію можна посиланням.

21 листопада –  Коніерс, Джоржія, США. В Українській Греко-католицькій церкві св. Богородиці відбудеться Панахида до дня пам'яті жертв Голодомору, яка розпочнеться після ранкової літургії. Після Панахиди усіх гостей запрошують до зали на обід та культурно-освітньої програми. 

27 листопала – Нью-Йорк, США. У Катедрі Святого Патрика відбудеться Соборна панахида за жертвами Голодомору 1932-33 рокіф. Буде змога також долучитися віртуально.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Національний музей Голодомору-геноциду створив онлайн-ресурс “Свідчення”, де будуть зібрані свідчення про Голодомор 1932–1933 років сторінку.

Схожі матеріали

сео Бокань

Голодомор на заборонених фото Миколи Боканя

торгсин сео

Коштовності в обмін на їжу

800x500-Kylchuckuj.jpg

Чому відбувся Голодомор | Станіслав Кульчицький

600.jpg

Як зберегти родинні історії? 11 порад від Музею Голодомору

600.jpg

"Після Джадта берешся за голову: трясця, чому я не прочитав цього швидше?", – Ігор Балинський

Гладун_600х400.jpg

"Якби не катастрофи ХХ століття, то на початку 1990-х в Україні жило б 84 мільйони", – демограф Олександр Гладун

600+1.jpg

Кількісні докази геноциду українців

сео

Що Путін готував для українців? Фрагмент з книжки Віталія Огієнка

600.jpg

Олександр Фільц: "Усвідомлення своєї смертності – найсильніший мотор для людства"