09:11, 27 травня 2021

У Миколаєві затримали підозрюваного у вбивстві дослідника Голокосту Володимира Щукіна

Підозрюваним виявився 29-річний мешканець міста.

400px-Щукін_В.В.jpg
uk.wikipedia.org

У Миколаєві поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві відомого історика-краєзнавця, дослідника Голокосту Володимира Щукіна.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Миколаївській області.

“25 травня у результаті низки слідчо-оперативних заходів правоохоронці затримали місцевого мешканця, причетного до вбивства миколаївця, що сталось 14 травня у обласному центрі. Ним виявився 29-річний мешканець Миколаєва”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік познайомився із потерпілим в одній із соціальних мереж напередодні вбивства. Зустрівшись у помешканні науковця, підозрюваний наніс йому чисельних ножових поранень “в ході конфлікту на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків”.

Під час санкціонованого обшуку у помешканні затриманого поліцейські виявили речові докази, які будуть направлені на експертизу.

Слідчі вручили чоловікові повідомлення про підозру у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 ККУ) та клопотатимуть у суді про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Миколаєві, у власній квартирі, знайшли мертвим відомого науковця Володимира Щукіна.  На тілі виявили ушкодження голови та численні ножові поранення.

Володимир Щукін займався складанням хроніки і аналізом трагічних подій Голокосту, що мали місце на території сучасної Миколаївської області.

Щукін працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, потім був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії.

У 2006 році захистив кандидатську дисертацію на тему “Становище єврейського населення Херсонської губернії в ХІХ - на початку ХХ століття”. Автор понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.

Схожі матеріали

Kryminal_Main.jpg

Кримінальні історії цісарського Львова

600+.jpg

Великомостівська синагога – пам’ятник жертвам Голокосту. Золота галицька провінція

1200х630_СЕО

Час проводити Русалок. Обряди Петрівського посту

600.jpg

Там, де ступали каліги. Римські легіонери на українських територіях

Auschwitz1.jpg

Найсумніша екскурсія на світі. Аушвіц-Біркенау

сео вбивства

Як в Русі боролися за владу

600.jpg

Венді Лавер: "Геноцид – це злочин над злочинами"

Колаж_Артимишин.jpg

Чи можливий переворот проти Путіна? Історія Росії дає підказки

Мурашко_за роботою.jpg

Смерть Мурашка. Хто і за що вбив українського художника?