15:36, 7 лютого 2022

У Києві представили айдентику національної кампанії “Світ Сковороди”

Проєкт запустили до 300-річчя філософа.

IMG_20220207_150512.jpg
ukrinform.ua

У Музеї Києво-Могилянської академії представили офіційну айдентику національної кампанії “Світ Сковороди”. Проєкт присвятили 300-річчю від дня народження українського письменника та філософа.

Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про заходи, заплановані в межах відзначення 300-річчня з дня народження Сковороди. Зокрема, планують відреставрувати могилу філософа та присвячений йому музей у селі Сковородинівка на Харківщині.

“Там буде кілька зроблено речей: і адміністративний будинок буде відремонтовано, і буде облаштовано парк, буде облаштована експозиція, будуть деякі ініціативи з приводу фонтанів. Принаймні, ми проведемо Сковородинівку до тями, так би мовити”, – пообіцяв Ткаченко.

Окрім того, за його словами, разом із Українським інститутом книги планують видання творів Сковороди та присвячених йому праць.

“Так само ми сподіваємося, що в Держкіно успішно пройдуть пітчинги фільмів і мультфільмів, присвячених Сковороді. Будуть державні мистецькі заходи в грудні, але ми сподіваємося, що будуть деякі ще й влітку в місцях, які присвячені Сковороді. Власне, Сковорода так багато ходив, що, в принципі, у багатьох містах будуть події, присвячені Сковороді: в Переяславі, в Харкові і на Полтавщині. Тому речей, пов’язаних із Сковородою впродовж року буде надзвичайно багато”, – зазначив міністр.

Айдентику національного проєкту “Світ Сковороди” розробив переможець мистецького конкурсу МКІП – комунікаційна агенція Postmen у партнерстві з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем.

IMG_20220207_150529.jpg
urinform.ua

Більше про брендбук проєкту можна дізнатися за посиланням, де він доступний для використання державними і приватними ініціативами, що присвячені 300-річчю філософа.

Окрім того, з наступного тижня запрацює онлайн платформа www.skovoroda.today. Це буде своєрідний чат зі Сковородою, де кожен користувач матиме змогу поставити йому питання та отримати відповідь.

Більше про село, у якому минули останні дні українського філософа, читайте у матеріалі Сковорода в тіні лип і міту.

Схожі матеріали

600

"Писати про історію — це і вигода, і необхідність", – Петро Яценко

600.jpg

Людина, що мала мужність говорити правду

600хвильовий.jpg

13: символічне в житті Миколи Хвильового

bunt_proty_imperii-1536x587

Так про шістдесятників ще ніхто не писав. Огляд книжки "Бунт проти імперії" Радомира Мокрика

Книжки Перша світова війна

Пацифізм, ПТСР і власний досвід: Велика війна у світовій літературі

Ростислав Семків

“Навіщо нашим дітям література, носії якої запускають по Україні ракети?”, – Ростислав Семків

ЮрійКлен

Україна Освальда Бургардта. Галина Пагутяк

Поллак_СЕО.jpg

Ганебно і глупо: роздуми Мартіна Поллака про путінферштеєрів

bez_b 800x500_1_z.jpg

Українська література проти імперії | Віра Агєєва