09:23, 6 грудня 2021

Східноєвропейську лігу відомої кібергри зобов'язали змінити емблему через український закон про декомунізацію

У цій лізі переважно грають росіяни, українці, білоруси, киргизи чи казахи, тож організатори-росіяни вирішили, що використання стилізованої комуністичної емблеми буде доречним.

Східноєвропейську лігу відомої комп'ютерної гри Dota 2 зобов'язали змінити логотип просто у день турніру. Організатори-росіяни вирішили використати стилізовану піонерську символіку, однак центральний офіс кібергри зобов'язав прибрати ці елементи, оскільки вони суперечать українському закону про декомунізацію.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив юрист Богодар Ковалів.

“Регіональну лігу у Східній Європі з Доти організовує російська компанія. Орги-росіяни вирішили зробити на поточний сезон ліги “смішний” логотип, де обігрується значок піонера, тільки замість Леніна на значку – один з ігрових персонажів Доти. Типові жарти від руских братушек з ностальгією за совком. В цій лізі переважно грають росіяни, українці, білоруси, киргизи, казахи ітд, а тому орієнтація на пост-совок очікувана”, – написав Богодар Ковалів.

Однак просто у день старту турніру центральний офіс корпорації відеоігор Valve присилав росіянам офіційного листа з вимогою замінити логотип сезону для Східної Європи, бо він порушує законодавство України про декомунізацію.

“Відповідно, в братушек моментально починає горіти п‘ята точка, а геймінг-сегмент твіттера завалений стенаннями про “українців, які всюди сунуть політику” і не дають росіянам жити навіть в кіберспорті. Орги, своєю чергою, плачуться, що уже виготовили всю продукцію, мерч і банери зі старим логотипом, а тепер через укрозакони все треба переробляти. Ну шо я вам скажу. Кайф”, – підкреслив Ковалів.

Він додав, що кібергра Dota 2 є дуже популярною у світі із “рекордними призовими у 40 мільйоніа доларів і крупними спонсорськими контрактами для команд”.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Львівщині чоловіку, який намагався продати комуністичний прапор, загрожує п'ять років тюрми.

Схожі матеріали

oleshky-misto.jpg

Між Олешками та Цюрупинськом

Южноукраїнськ

"Повернути ув’язнену націю собі". Данило Судин про деколонізацію України

сео табличка

"Тут живе сім’я загиблого від рук ОУН"

Вадим Поздняков 600

"Що міцніший Московський патріархат, то інертнішим є населення", — Вадим Поздняков про скидання пам'ятників і перейменування вулиць

Сигет 1200.jpg

Тут створювали нових людей. Про перший у світі й найбільший у Європі меморіал жертвам комуністичного терору

декомунізація 600.jpg

“Навіть на заході України досі є пам’ятники Чапаєву і Ватутіну”, – Вадим Поздняков

Андрій Гречило Без брому 800

Пушкін, Катерина та Ленін — історична пам’ять українців чи символ окупації? | Андрій Гречило

3-3-600x729

Коли потрібно поховати зло. Галина Пагутяк