15:58, 24 грудня 2021

Львівська національна опера запрошує на нову новорічну програму “Штраус-бал”

У театрі обіцяють, що глядачі поринуть у святкову атмосферу тільки-но переступлять поріг опери: фоє стане майданчиком для танців та веселощів.

В останні дні року Львівська національна опера обіцяє здивувати глядачів особливою прем’єрою – ексклюзивною концертною програмою “Штраус-бал”. Святкові концерти на головній сцені театру відбуватимуться 30, 31 грудня та, вже у новому році, 14 січня.

Про це Локальній історії повідомили у пресслужбі опери.

“Глядачі поринуть у магічну атмосферу, лише переступивши поріг театру: фоє Львівської національної опери стане майданчиком для танців та веселощів. Також у ціну квитка буде входити спеціальний сюрприз, який додасть загадковості дрес-коду відвідувачів”, – розповіли у театрі.

Основне дійство відбуватиметься на сцені, де у виконанні оркестру театру прозвучать найвідоміші твори танцювальної музики династії австрійських композиторів Йоганна Штрауса та його синів – Йоганна та Йозефа.

Зазначають, що їхні польки, вальси, марші та фрагменти з оперет були найбільш виконуваною танцювальною музикою на межі ХІХ-ХХ століть.

“Музиканти оркестру дозволять собі пожартувати, і для цього їм знадобляться також геть незвичні музичні інструменти як от гудок, ковадло і кілька пістолів”, розповів диригент програми Іван Чередніченко.

Вражатимуть і солістки Львівської національної опери – сопрано Анастасія Корнутяк, Дарина Литовченко та Маріанна Цвєтінська, які виконуватимуть найбільш віртуозні й святкові номери з класики оперної музики.

Танці у виконанні артистів балету стануть окрасою програми не лише на сцені, але й у фоє театру. Балетмейстери-постановники – Артем Шошин і Сергій Наєнко.

“Ввійшовши до театру, ви поринете у святкову гру. Ми просимо подбати про вечірній дрес-код, щоб дарувати святковий настрій одне . Після концерту ви зможете залишитися ще на годину, щоб потанцювати та насолодитися святковою атмосферою театру”, – наголошує режисер дійства, генеральний директор-художній керівник Львівської опери Василь Вовкун.

Квитки на новорічну концертну програму “Штраус-бал” можна придбати за посиланням.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Львівська національна опера організувала аукціон, щоб зібрати гроші на ремонт музею Крушельницької

Схожі матеріали

Hram Arhystratyga Myhaila.jpg

Республіка Святого Саду – острівець свободи у Радянському Союзі

008-From-Volodymyr_Voyt-A26I9871

Харківська бандура. Незакритий гештальт

Щедрик 1200 діти

Повернення “Щедрика”. 100 років по тому

600.jpg

Автор відомих колядок і засновник "Маслосоюзу". Чим прославився Остап Нижанківський?

івасюк 600

Заново відкритий Володимир Івасюк

600.jpg

Ув’язнена пісня

попович сео

"Дивлюсь я на небо": Перший український хіт

Без назви-1.jpg

Українські корені американської Квітки

сео

"Першим визволився Микола Лисенко". Спогад про композитора