14:21, 8 лютого 2022

Локальна історія приєднається до трансляції концерту на честь Міська Барбари

У заході візьмуть участь відомі українські співаки, гурти та письменники.

17 лютого о 19:00 в Будинку звукозапису Українського радіо відбудеться концерт пам’яті музиканта й актора Міська Барбари. 15 відомих українських гуртів і виконавців заспівають кавери на його композиції й пісні гурту “Мертвий Півень”. Подію транслюватимуть на кількох інтернет-майданчиках, серед яких і Facebook-сторінка Локальної історії.

Концерт організували за ініціативи Світлани Олешко у партнерстві з Українським радіо, інформаційні партнери: Радіо Промінь, Радіо Культура та UA: КУЛЬТУРА, повідомляє Суспільне.

Вестимуть захід Галина Бабій та Юрій Андрухович.

У концерті, зокрема, візьмуть участь Святослав Вакарчук, Тарас Чубай, ТНМК, Каша Сальцова, “ТЕЛЬНЮК: Сестри”, Мирослав Кувалдін, Юрко Єфремов, Галина Бреславець, Христина Соловій, “СонСови”, Юрій Андрухович, Bud’more, “Вій”, “Мандри”, Євген Константінич. Андрій Середа та Сергій Жадан читатимуть поезію.

Трансляція концерту відбудеться на Facebook-сторінках Локальної історії, Радіо Промінь, Радіо Культура, Накипіло, PEN Ukraine. Запис концерту можна буде послухати в ефірі Радіо Промінь, Радіо Культура і подивитися в ефірі UA: КУЛЬТУРА навесні.

“Це мав би бути ювілейний концерт Міська, на якому він би мав бути у футболці з написом “Ще по 50”. Але буде концерт для Міська. Я дуже вдячна всім, хто допомагає мені цей концерт організовувати, хто буде на ньому виступати, і тим, хто буде це дивитися та слухати”, – зазначила режисерка Світлана Олешко.

Кавери на пісні Міська після концерту увійдуть до ротації на Радіо Промінь.

Вхід на концерт – за запрошеннями.

Нагадаємо, відомий українських музикант, співзасновник культового львівського гурту “Мертвий півень”, актор Михайло Барбара помер 11 жовтня  2021-го на 50-му році життя.

Схожі матеріали

Hram Arhystratyga Myhaila.jpg

Республіка Святого Саду – острівець свободи у Радянському Союзі

008-From-Volodymyr_Voyt-A26I9871

Харківська бандура. Незакритий гештальт

Щедрик 1200 діти

Повернення “Щедрика”. 100 років по тому

600.jpg

Автор відомих колядок і засновник "Маслосоюзу". Чим прославився Остап Нижанківський?

івасюк 600

Заново відкритий Володимир Івасюк

600.jpg

Ув’язнена пісня

попович сео

"Дивлюсь я на небо": Перший український хіт

Без назви-1.jpg

Українські корені американської Квітки

сео

"Першим визволився Микола Лисенко". Спогад про композитора