16:38, 15 листопада 2021

Інститут нацпам'яті присвятив інформаційну кампанію дітям, які стали жертвами Голодомору

За підрахунками дослідників у 1932-1933 роках від голоду в Україні померли 1,5 мільйона дітей віком до 10 років.

До 88-х роковин Голодомору в Україні, жертв якого вшановують кожної четвертої суботи листопада, Український інститут національної пам'яті розпочав інформаційну кампанію. У її фокусі – діти, як найвразливіша категорія жертв сталінського геноциду.

Про це повідомили на офіційній сторінці інституту у Facebook.

У рамках проєкту з'ясовуватимуть як розмовляти з сучасними дітьми та підлітками про Голодомор, щоб не травмувати їх, але водночас передати пам’ять про трагедію наступним поколінням. Круглий стіл на цю тему проведуть 23 листопада.

Також до 28 листопада, в соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter та YouTube оприлюднюватимуть інформаційні матеріали про Голодомор. 

“Навіть через 90 років Голодомор має безліч “білих плям” та не до кінця досліджених тем – спротив комуністичній політиці, рятівники людей під час геноциду, діти, як найвразливіша категорія жертв штучного голоду. Саме тому цьогорічну інформаційну кампанію з вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років ми присвячуємо дітям, які стали жертвами “людиноненависницької” політики більшовиків. Близько 1,5 мільйона дітей до 10 років загинули внаслідок штучного голоду. Ті ж з дітей, хто вижили, стали носіями шокуючого досвіду та правди, яку десятиліттями намагалася приховати радянська пропаганда. Їхні історії, свідчення, життєвий досвід – це неоціненний внесок в збереження національної пам'яті українського народу, невід’ємна складова пізнання Голодомору як одного з найжахливіших злочинів проти людства у XX столітті”, – зазначив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Окрім того Інститут закликає долучитися до щорічної акції “Запали Свічку пам'яті”– 27 листопада, після 16:00 засвітити свічку і залишити її на підвіконні в пам'ять про мільйони замучених голодом українців. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові відкрили відому закордоном виставку про Голодомор “Марія”.

Схожі матеріали

сео Бокань

Голодомор на заборонених фото Миколи Боканя

торгсин сео

Коштовності в обмін на їжу

800x500-Kylchuckuj.jpg

Чому відбувся Голодомор | Станіслав Кульчицький

600.jpg

Як зберегти родинні історії? 11 порад від Музею Голодомору

600.jpg

"Після Джадта берешся за голову: трясця, чому я не прочитав цього швидше?", – Ігор Балинський

Гладун_600х400.jpg

"Якби не катастрофи ХХ століття, то на початку 1990-х в Україні жило б 84 мільйони", – демограф Олександр Гладун

600+1.jpg

Кількісні докази геноциду українців

сео

Що Путін готував для українців? Фрагмент з книжки Віталія Огієнка

600.jpg

Олександр Фільц: "Усвідомлення своєї смертності – найсильніший мотор для людства"