15:26, 22 лютого 2022

Дробович: Формуємо ґрунт для засудження комуністичного режиму на рівні ООН

За його словами, радянський тоталітаризм погубив близько 20 мільйонів осіб.

IMG_20220222_151604.jpg
Фото: Нікіта Тітов

Керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив про пошук “коаліції-однодумців” для підготовки резолюції про засудження комуністичного режиму на рівні ООН.

 Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Керівник УІНП розповів, що після останньої заяви президента Росії Володимира Путіна, який, окрім всього, критикував декомунізацію в Україні, Дробович отримав з десяток запитань щодо цього процесу. Відтак він підкреслив, засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні є доконаним і незворотнім фактом.

“Таке рішення парламенту, підтверджене Конституційним судом. Тому це не тільки моя особиста думка, а ще і офіційна позиція держави. Від себе додам (не офіційна позиція уряду), що якби злочини комунізму були вчасно і належним чином засуджені, то в світі було би більше шансів уникнути багатьох лих, включно із тим злим КҐБ-істським дідом, який несе війну, беззаконня і смерть сусідам (грузинам, білорусам, українцям та іншим)”, – написав Дробович.

Водночас він розповів, що уже декілька років триває робота над тим, щоб сформувати коаліцію однодумців і підготувати ґрунт до засудження комуністичного тоталітарного режиму на рівні ООН. Мовляв, наразі існують резолюції проти нацистського режиму і його злочинів, але нема жодної проти радянського тоталітаризму, “який, за даними науковців, погубив близько 20 мільйонів своїх же людей”.

Окрім того, за його словами, в український парламент внесуть пропозиції доповнення законодавства, що засуджує тоталітарні режими.

“Воно має стати ще більш європейським, актуальним та збалансованим, включатиме елементи узагальнення практики реалізації законодавства з 2015 року, зокрема що стосується нацистських символів. І це все без усіляких “учителів декомунізації” на танках з-за порєбріка.

Тож зберігаймо спокій, працюймо і нехай Україна ніколи знову не запізнає людиноненависницьких -ізмів, таких як нацизм, комунізм чи новомодний путінізм”, – підкреслив Антон Дробович.

Схожі матеріали

oleshky-misto.jpg

Між Олешками та Цюрупинськом

Южноукраїнськ

"Повернути ув’язнену націю собі". Данило Судин про деколонізацію України

сео табличка

"Тут живе сім’я загиблого від рук ОУН"

Вадим Поздняков 600

"Що міцніший Московський патріархат, то інертнішим є населення", — Вадим Поздняков про скидання пам'ятників і перейменування вулиць

Сигет 1200.jpg

Тут створювали нових людей. Про перший у світі й найбільший у Європі меморіал жертвам комуністичного терору

сео Южноукраїнськ

Як ГАРДується Южноукраїнськ

декомунізація 600.jpg

“Навіть на заході України досі є пам’ятники Чапаєву і Ватутіну”, – Вадим Поздняков

Андрій Гречило Без брому 800

Пушкін, Катерина та Ленін — історична пам’ять українців чи символ окупації? | Андрій Гречило

3-3-600x729

Коли потрібно поховати зло. Галина Пагутяк