15:26, 22 лютого 2022

Дробович: Формуємо ґрунт для засудження комуністичного режиму на рівні ООН

За його словами, радянський тоталітаризм погубив близько 20 мільйонів осіб.

IMG_20220222_151604.jpg
Фото: Нікіта Тітов

Керівник Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович заявив про пошук “коаліції-однодумців” для підготовки резолюції про засудження комуністичного режиму на рівні ООН.

 Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Керівник УІНП розповів, що після останньої заяви президента Росії Володимира Путіна, який, окрім всього, критикував декомунізацію в Україні, Дробович отримав з десяток запитань щодо цього процесу. Відтак він підкреслив, засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні є доконаним і незворотнім фактом.

“Таке рішення парламенту, підтверджене Конституційним судом. Тому це не тільки моя особиста думка, а ще і офіційна позиція держави. Від себе додам (не офіційна позиція уряду), що якби злочини комунізму були вчасно і належним чином засуджені, то в світі було би більше шансів уникнути багатьох лих, включно із тим злим КҐБ-істським дідом, який несе війну, беззаконня і смерть сусідам (грузинам, білорусам, українцям та іншим)”, – написав Дробович.

Водночас він розповів, що уже декілька років триває робота над тим, щоб сформувати коаліцію однодумців і підготувати ґрунт до засудження комуністичного тоталітарного режиму на рівні ООН. Мовляв, наразі існують резолюції проти нацистського режиму і його злочинів, але нема жодної проти радянського тоталітаризму, “який, за даними науковців, погубив близько 20 мільйонів своїх же людей”.

Окрім того, за його словами, в український парламент внесуть пропозиції доповнення законодавства, що засуджує тоталітарні режими.

“Воно має стати ще більш європейським, актуальним та збалансованим, включатиме елементи узагальнення практики реалізації законодавства з 2015 року, зокрема що стосується нацистських символів. І це все без усіляких “учителів декомунізації” на танках з-за порєбріка.

Тож зберігаймо спокій, працюймо і нехай Україна ніколи знову не запізнає людиноненависницьких -ізмів, таких як нацизм, комунізм чи новомодний путінізм”, – підкреслив Антон Дробович.

Схожі матеріали

oleshky-misto.jpg

Між Олешками та Цюрупинськом

Южноукраїнськ

"Повернути ув’язнену націю собі". Данило Судин про деколонізацію України

IMG_20210730_203608_143

Деокупація потрібна всій Україні. Галина Пагутяк

сео табличка

"Тут живе сім’я загиблого від рук ОУН"

Вадим Поздняков 600

"Що міцніший Московський патріархат, то інертнішим є населення", — Вадим Поздняков про скидання пам'ятників і перейменування вулиць

Сигет 1200.jpg

Тут створювали нових людей. Про перший у світі й найбільший у Європі меморіал жертвам комуністичного терору

сео Южноукраїнськ

Як ГАРДується Южноукраїнськ

600

"Очиститись — наш єдиний шанс вберегти себе", – Роман Лозинський про те, як проходить деколонізація

декомунізація 600.jpg

“Навіть на заході України досі є пам’ятники Чапаєву і Ватутіну”, – Вадим Поздняков