15:57, 19 жовтня 2021

В Україні з'явився Віртуальний музей російської агресії

Ресурс стане корисним і для іноземних журналістів, як надійне джерело висвітлення теми окупації Криму.

крим-окупація.jpg
opk.com.ua

В Україні запустили Віртуальний музей російської агресії. Наразі ресурс детально знайомить із 20 кейсами, пов’язаними з анексією Криму. У майбутньому туди додадуть ще інформацію про окупацію територій Донбасу.

Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Російська агресія проти України, що триває вже восьмий рік, заслуговує на те, щоб про неї знав увесь світ, щоб про неї пам’ятали наші діти та онуки. Це вже – наша інколи скорботна, інколи переможна історія. Злочини РФ проти України мають бути зібрані, класифіковані. Їм має бути надана відповідна не лише карна, а й історична відповідальність”, – заявив Ткаченко.

Віртуальний музей російської агресії збирає і наочно ілюструє факти порушень Росією територіальної цілісності України. За словами Ткаченка, проєкт детально знайомить з 20 кейсами, пов’язаними з окупацією Криму. Йдеться про зникнення і викрадення людей, екологічні, воєнні та інші злочини, які РФ чинить починаючи з 2014-го року. 

“Документальні факти, разом з фото- та відео- доказами та публікаціями незалежних медіа, усні свідчення, особові та судові справи – все це використовувалося для відображення якомога повної, реальної картини. Нам потрібно віртуально захищати себе, бо війна йде на різних фронтах, в тому числі, на фронті фальсифікацій та фейків”, – підкреслив міністр.

Він додав, експозиція щодо злочинів у Криму – лише початок, далі у планах внести й кейси щодо окупації Донбасу.

Ткаченко переконаний, що інформація з ресурсу також буде корисна і для іноземних журналістів як надійне джерело для висвітлення теми. Для цього доступна англомовна версія. Фактично, Віртуальний музей російської агресії спростить роботу в частині доказової бази щодо анексії Криму. 

Нагадаємо, вихід сайту раніше анонсували Український інститут національної пам'яті. У пресслужбі зазначили, що це перший в державі онлайн-ресурс про ключові події та злочини, скоєні під час окупації Російською Федерацією територій України – Криму та частини Донецької та Луганської областей.

Схожі матеріали

Jurij Prohasko 600.jpg

“Кожне покоління українців має травму від росіян”, – психоаналітик Юрко Прохасько

Halyna_Pahytiak.jpg

Київ об’єднав Україну

Путін в ролі Невського_960х560_1

Путін в ролі Нєвского. Нові російські історичні темники

165902-uk

Путін воює і програє свою останню війну. Тімоті Снайдер про поразку Росії

ук.jpg

Москва дістає старі ідеологеми: що таке "Малоросія" та "Новоросія"?

Pekar Valerij.jpg

“Наша остаточна перемога – це внутрішні зміни в Росії”, – Валерій Пекар

Рашизм 1200

"Рашизм: Звір з безодні". Уривок з книжки Лариси Якубової

budynok slovo.jpg

Нове життя будинку "Слово"

obkladunka Sydun 800x500.jpg

Як зростав російський імперіалізм | Данило Судин