09:32, 26 листопада 2021

У Львові провокатори, які спаплюжили Цвинтар орлят, написали з помилкою прізвище Бандери

Ймовірно, провокатори діяли за прямими інструкціями російських спецслужб з метою спровокувати погіршення українсько-польських стосунків.

image (4).jpg
Фото: ZAXID.NET

Увечері 25 листопада у Львові затримали двох вандалів, які спаплюжили польський військовий меморіал, що є частиною Личаківського кладовища і більше відомий під назвою “Цвинтар орлят”. Ще одному учаснику провокації вдалося втекти.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Наразі відомо, що провокатори встигли зіпсувати частину меморіалу стилізованими малюнками синьо-жовтого і чорно-червоного прапорів та написами “Ляхи” і “За Степана Бендер...” (через “е”).

Затримали двох чоловіків – вони не місцеві, приїхали до Львова з Донеччини. Неофіційно в СБУ припускають, що провокатори діяли за прямими інструкціями російських спецслужб з метою спровокувати погіршення українсько-польських стосунків.

За даними ZAXID.NET у правохоронних органах, усього провокаторів було троє, проте один втік. Затримані уже дали попередні свідчення – заявили, що за провокацію їм пообіцяли заплатити, проте хто і скільки – нібито не знають, бо домовлявся із замовником їхній товариш, якому вдалося втекти. Усі є мешканцями Донецької області, приїхали до Львова вчора і відразу ж після виконання завдання мали виїхати з міста.

Варто зауважити, що інцидент у Львові відбувся на тлі схожої провокації у польському Кракові. Там у центрі міста невідомий розмалював у кольори прапора України пам’ятник лідеру Другої Речі Посполитої Юзефу Пілсудському. Уже 15 листопада польська поліція повідомила про затримання винуватця вандалізму – ним виявився громадянин України. Поліції українець пояснив, що “отримав завдання спаплюжити пам’ятник Юзефу Пілсудському до 11 листопада, тобто до Дня Незалежності Польщі”. Від кого він отримав таке завдання – поліція наразі не повідомила. Ще один українець, який також брав участь у цій провокації втік і перебуває у розшуку.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Мюнхені могилу Степана Бандери облили невідомою речовиною.

Схожі матеріали

парашут

Радіограма для Бандери

тоболи сео

Земля, що повертає протигази

600.jpg

Ключі від пекла

сео

Призабутий Старий Угринів

бандера сео

"Насамперед Нація, а потім уже Бог". Християнський націоналізм Степана Бандери

011 заміна

Степан Бандера. Життя провідника ОУН у 12 фото

цвинтар сео

Цвинтар німецьких колоністів у Хоросно. Золота галицька провінція

1200.jpg

Особистий фотоапарат Степана Бандери

цвинтаррр

Австрійський військовий цвинтар у Львові, якого більше немає