Центр культурних досліджень презентував гастрономічну мапу України та готує “дипломатичну кухню”
У рамках проєкту Центр представив гастроенциклопедію, де зібрані історичні гастрономічні маршрути.
Український центр культурних досліджень презентував проєкт “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”. Таким чином організатори намагаються відкрити світу різноманіття кулінарної історії України.
Про це повідомляє Укрінформ.
У рамках проєкту УЦКД представив гастрономічну мапу України, сайт із рецептами, традиціями, обрядами та анонсував видання енциклопедії “Гастрономічна спадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”.
“Мета проєкту – відкрити світу надзвичайно багату та різноманітну кулінарну історію України, познайомити іноземних туристів із унікальними рецептурами приготування традиційних національних страв у різних регіонах країни”, – розповіла очільниця УЦКД Ірина Френкель.
Вона також зазначила, що незабаром на сайті з’явиться рубрика “дипломатична кухня”. Там можна буде ознайомитися з кулінарними традиціями різних етнічних груп, які проживають на території України.
У жовтні 2020 року УЦКД розпочав роботу над проєктом “Гастроспадщина України”. Він представлений вебресурсом, астрономічною мапою та гастроенциклопедією, в якій зібрані історичні гастрономічні маршрути, рецепти страв відомих особистостей України, локальні гастрофестивалі, унікальні архітектурні об’єкти, історичні пам’ятки, інфраструктурні об’єкти та готельно-ресторанні комплекси.
Більше про те, як харчувались наші предки дивіться в інтерв'ю одного із небагатьох дослідників побуту та гастрономії козацької України Олексія Сокирка у програмі “Без брому”.