09:24, 24 січня 2022

За добу онлайн-акцію до Дня Соборності України підтримали понад 2,5 млн людей в усьому світі

До акції долучись глави МЗС Канади, Великої Британії, Латвії, Північної Македонії, Австралії, Чехії, прем’єр-міністр Словенії, державний секретар США та ще мільйони користувачів.

6-6-scaled.jpg
adm-km.gov.ua

У День соборності України Міністерство закордонних справ запустило онлайн-акцію #UkrainianWave. За одну добу цю ініціативу підтримали понад 2,5 млн користувачів соцмереж у всьому світі, серед яких десятки іноземних урядовців.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Він підкреслив, що до акції долучись прем’єр-міністр Словенії Янез Янша, державний секретар США Ентоні Блінкен, глави МЗС Канади Мелані Жолі, Великої Британії Ліз Трасс, Латвії Едгарс Рінкевичс, Північної Македонії Буяр Османі, Австралії Меріс Пейн, Чехії Ян Ліпавський, міністерства закордонних справ, урядовці з усього світу та ще мільйони користувачів соцмереж.

“Ми зробили це, щоб продовжити справу понад 400 тис українців, які 32 роки тому, прагнучи Незалежності, об’єднались у “живий ланцюг” від Києва до Львова. Це назвали Українською хвилею.

Вчора на наш заклик слова підтримки “I stand with Ukraine” з емоджі wave заполонили глобальний простір мережі Twitter. Українська хвиля живе і вона сильна як ніколи”, – написав очільник МЗС.

Він переконаний, це ще одне свідчення, що Україна не залишилась сам-на-сам з агресором.

“Завдяки активній дипломатичній роботі, ми маємо сьогодні безпрецедентний рівень міжнародної підтримки. І такі прості слова солідарності онлайн важливі для нас, поряд з постачанням партнерами оборонної зброї та втіленням пакету болісних санкцій проти РФ”, – резюмував Дмитро Кулеба.

FB_IMG_1643008638470.jpg
Facebook.com/dmytro.kuleba

Більше про Акт Злуки Західної і Наддніпрянської України читайте у матеріалі Мрія, яка так і не стала реальністю.

Схожі матеріали

Петрівський Антон 1200

Що таке Соборність? Антон Петрівський

Конов800x500

Коновалець — тінь Бандери чи великий провідник націоналістів? | Іван Хома

15.JPG

Мрія, яка так і не стала реальністю

сео

"Настав час відновити затерту сторінку нашої історії". Як у 1990-му організували ланцюг злуки

3.jpg

Київ у часі проголошення злуки