14:28, 5 травня 2021

В УІНП закликали ділиться сімейними розповідями про Другу світову

Акцію започаткували минулого року. Тоді під хештегом #РодинніІсторіїВійни у соцмережі виклали майже сто оповідей.

Історії про війну уінп
Facebook-сторінка УІНП

До Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом Український інститут нацпам’яті продовжує акцію “Родинні історії війни”. Її започаткували минулого року – у соцмережі виклали майже сто сімейних оповідей. 

Про це повідомили на сторінці УІНП у Facebook.

“Друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях Союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків.За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову не буде цілісною. Спільна перемога над нацизмом була б неможливою без внеску українців – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей”, – йдеться в повідомленні.

Тож, як і минулоріч, в Інституті закликали ділитися родинними історіями, пов’язаними з Другою світовою війною.

Розповіді у соцмережах просять публікувати під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додавши фотографію героя розповіді і, за можливості, на один із нижніх кутів світлини накласти зображення маку пам’яті. Завантажити його можна тут.

Розповіді можуть бути різними за форматом, подачею матеріалу – від стислих біографічних довідок до розлогих матеріалів, в основі яких родинні перекази та/або спогади очевидців Другої світової війни.

Окрім того, в Інституті обіцяли цими днями поширювати на своїй сторінці у соцмережах частину історій, які учасники акції розповіли минулого року.

“Також закликаємо додавати тематичну рамку до світлини свого профілю та обкладинку. #ПамятаємоПеремагаємо #НіколиЗнову”, – написали в УІНП.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що до 9 травня у Кропивницькому запустили відео-челендж “Історія поколінь”