09:38, 1 квітня 2021

Проєкт “Леся Українка: 150 імен” можна переглянути онлайн у форматі 3D

На спеціальному сайті можна “прогулятися” чотирма поверхами виставки в Українському домі, оглянути експонати, переглянути відео із перформенсом Re:post-опера “LE”.

150 імен
Фото: kmu.gov.ua

Мистецький проєкт “Леся Українка: 150 імен”  повністю відтворили у 3D-форматі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“Хоча оффлайн-виставка в Українському домі, присвячена 150-річчю з Дня народження Лесі Українки, завершилася ще 8 березня, з’явилася можливість побачити її знову. Вона повністю відтворена у 3D-форматі, тож “відвідати” екскурсію може кожен охочий”, – розповів міністр.

Як зауважив Ткаченко, сайт “допоможе прогулятися” чотирма поверхами мистецького проєкту, познайомитись зі всіма експонатами, прочитати супроводні тексти про життя письменниці, її творчий шлях і сім’ю, а також переглянути відео з перформансом Re:post-опера “LE”.

Усі, хто хочуть відвідати виставку у 3D, можуть зробити це за посиланням

Нагадаємо, наприкінці лютого в Україні пройшли святкування 150-річчя з дня народження Лесі Українки. Міністерство культури та інформаційної політики запустило масштабний мистецький проєкт “Леся Українка: 150 імен”. В Українському домі у Києві відкрили експозицію про особисте життя поетки, її дитинство, родину, почуття, подорожі та дружбу.
Крім того, до 150-річного ювілею вперше видали повне і нецензуроване видання творів Лесі Українки у 14-ти томах.