13:22, 2 лютого 2022

Перший у 2022 році номер "Локальної історії" – про Степана Бандеру. До 14 лютого діють акційні умови продажу

При замовленні двох будь-яких номерів журналу доставка Новою поштою – за кошт редакції. 

У новому номері "Локальної історії" - інтерв'ю з професором Ратґерського університету (США) Олександром Мотилем, колонка Володимира В'ятровича та репортаж з села Старий Угринів, в якому народився Степан Бандера. 

Чим запам'ятався парафіянам отець Андрій Бандера? Галина Пагутяк розповіла у випуску, як батько Бандери формував загони теритріальної оборони у 1918-му, голосував за Акт Злуки 1919-го року та воював в УГА. 

Розкол в Організації українських націоналістів 1940 року був і є одним із найбільших закидів до Степана Бандери. Мовляв, без нього ОУН увійшла б у Другу світову війну та українську історію цілісною силою. А чи обґрунтована точка зору? Як поділ на фракції вплинув на роботу українських націоналістів і які ще сили доклалися до роз’єднань – аналізує в статті Іван Гоменюк. 

Про Степана Бандеру поза політикою пишуть мало. А провідник ОУН мав чимало захоплень. Влітку плавав і грав у кошиківку, взимку катався на лижах, а ще любив фотографувати і кермувати автомобілем. Якими були захоплення та хобі Степана Бандери, розповідає у випуску Юрій Юзич.

У жовтні 2021 року флешмоб, що охопив український сегмент соцмереж, закріпив тенденцію, яка існувала впродовж останніх 80 років. Йдеться про образ провідника ОУН Степана Бандери в пісенному фольклорі. Перші згадки його імені в піснях з’явилися ще у другій половині 1930-х – на початку 1940—х років. Чому образ Бандери в пісенному фольклорі є надзвичайно важливим і звідки взялась «Батько наш – Бандера!» розмислює в новому номері Ольга Харчишин.    

Увага! У зв'язку зі збільшенням вартості поліграфічних послуг ми вимушені підняти вартість журналу з №1/2022 до 100 гривень. Вартість журналів за 2019-2021 роки лишається незмінною - 90 гривень. 

Передпродаж свіжого номеру триватиме до 14 лютого. Замовляйте будь-які два примірники журналу і ми доставимо їх вам безкоштовно! Замовлення залишайте тут