11:13, 11 жовтня 2021

На Urban Space Radio запустили нову серію історичних подкастів

Нові епізоди виходитимуть до 27 жовтня.

cover-2.png
Urbanspaceradio.com

На Urban Space Radio триває історичний проєкт “Пошук”. У його рамках запустили три серії подкастів, автори яких вирушили у експедиції, “аби знайти ще не розказані, але важливі історії”.

Про це Локальній історії розповіли у пресслужбі USR.

“Цей проєкт про пошук української ідентичності, поваги до кожного громадянина і пам’ять простору”, – зазначають автори проєкту.

У його рамках запустили три подкасти – “Стаття 54” , “Музика розкаже” та “Історія з вікна”. Їх епізоди виходитимуть до 27 жовтня.

У подкасті “Стаття 54” Петро Троць розповість про українські архіви та пошуки репресованих родичів.

“Серія подкастів у формі радіорепортажів прагне розповісти історії тих людей, які нині змогли знайти історії своїх родин. За допомогою аудіо ми покажемо життя і побут головних героїв, які розкажуть про свою родину, про мотивацію шукати її історію та шлях до реалізації цієї мети”, – кажуть в USR.

Андрій Левченко у подкасті “Музика розкаже” зібрав дев'ять епізодів про музику народностей, які століттями живуть поруч з українцями та зберігають свої традиції. Автори планують записати народні колективи та окремих виконавців різних національносте та порівняти зміст, тексти і навіть використання музичних інструментів, залежно від географії населення та способу життя людей.

У подкасті “Історія з вікна” слухачі зможуть почути історії людей, які живуть у центральних районах українських міст понад 30 років. Для цього Назарій Заноз побував у семи містах та записав розповіді жителів, які з власних вікон бачили історичні для країни події.

“Як змінювалися центральні площі та вулиці, як вони змінювали свої назви, які свята відбувалися там колись і зараз, які концерти були, масові заходи. Ми прагнемо знайти людей, які прожили у старих будинках від 30 до 50-60 років і можуть розказати історії про те, що вони бачили з вікна власного дому”, – підкреслили у пресслужбі.

Усі подкасти доступні за посиланням.

Проєкт реалізовують за підтримки Українського культурного фонду.

Схожі матеріали

Listing_Podkast_1.jpg

Що їли люди кам’яної доби? 5 гастрономічних трендів