12:51, 8 вересня 2021

Локальна історія запускає добірку історичних подкастів

Перші три аудіопроєкти – про українські історичні пісні, відомих українців-авантюристів та їжу. 

Локальна історія запускає добірку історичних подкастів. Першими вийдуть аудіопроєкти – “Українські історичні пісні”, “Норовисті пройдисвіти” та “Їли колись”.

Щопонеділка слухайте подкаст “Українські історичні пісні”. У першому циклі дізнаєтесь про п’ять суперхітів доби Богдана Хмельницького. Коментуватиме дослідник української музики доби бароко, лідер колективу “Хорея Козацька” Тарас Компаніченко.

Щосереди вмикайте подкаст “Норовисті пройдисвіти” – про українців, які влипли в історію своїми аферами, авантюрами, злочинами та зрадами. Перший цикл присвячено відступникам з Буковини. Про своє непросте життя вони розповідатимуть у компанії музиканта Саші Буля. Перший випуск про опального князя Івана Берладника вже доступний на YouTube, Soundcloud, Google Podcast та інших платформах.

Щоп’ятниці у подкасті “Їли колись” дослідники розповідатимуть про те, що любили їсти не лише у різні історичні епохи, але й у різних частинах світу – від кухні кам’яної доби до народів майя, єгиптян і козаків. 

Невдовзі вийде подкаст “Пісні війн та революцій” – авторський проєкт музиканта та археолога Павла Нечитайла про музику військових конфліктів, які змінили світ – від Куби до Чечні. 

Також готуємо аудіопроєкт про життя у давніх українських містах, подкаст “Магія, ікла та шерсть” – про українських монстрів.

Схожі матеріали

Listing_Podkast_1.jpg

Що їли люди кам’яної доби? 5 гастрономічних трендів