09:17, 14 квітня 2021

Google оцифрував 16 національних парків України та взявся за українську автентичну кухню

Таким чином автори проєкту намагаються стимулювати віртуальний та внутрішній туризм.

ArticleImage_27065.jpg
Фото: ryzhkov-sergey.livejournal.com

Компанія Google Україна оцифрувала 16 національних парків у 13 областях. Подорож зеленими зонами можна здійснити за допомогою додатку Google Maps. Реалізовували проєкт разом із Міністерством захисту навколишнього середовища і природних ресурсів.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Зазначають, що проєкт реалізували для того, щоб стимулювати віртуальний і внутрішній туризм та покращити туристичну привабливість національних парків.

“Відтепер кожен може зайти на Карти Google і здійснити віртуальні подорожі унікальними природними куточками України і в деталях розглянути неповторну природу нашої країни”, – кажуть у Google.

Серед оцифрованих парків –  Сколівські бескиди, де розташований заповідник “Тустань”.

Крім цього, у Google працюють над проєктом “Автентичні смаки України”, який має на меті популяризувати та зберегти традиції приготування страв і напоїв.

“На сайті представлена ​​гастрономічна карта, на якій можна вибрати регіон і здійснити віртуальну подорож унікальними смаками України. Крім того, тут можна знайти популярні страви з різних куточків нашої країни, з описом, фотографіями та рецептами – від відомих полтавських галушок до гуцульського баноша. Також на сайті представлені віртуальні 3D-тури традиційними виноробнями, сироварнями та унікальними ресторанними залами регіонів України”, – повідомляють у компанії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Український центр культурних досліджень презентував проєкт “Гастроспадщина України: традиції гостинності та культура приготування страв”.