08:15, 23 квітня 2021

Апеляційний суд визнав законним перейменування столичного проспекту на честь Степана Бандери

Також суд узаконив перейменування ще чотирьох вулиць у Києві.

16_AuWT8Tb.max-1920x1080.jpg
hromadske.ua

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним рішення про перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери у Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат, який представляв у суді інтереси Українського інституту національної пам’яті, В’ячеслав Якубенко. 

Він підкреслив, що суд скасував рішення першої інстанції про незаконність перейменування та повністю задовольнив апеляції  УІНП.

Відтак, суд визнав законним рішення Київради від 7 липня 2016 року №559/559 “Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві”. Окрім перейменовано проспекту Московський на проспект Степана Бандери, це рішення стосувалось і зміни назв кількох інших вулиці столиці. Зокрема, вулиці Баумана – на вулицю Януша Корчака, Кутузова – на вулицю Генерала Алмазова, вулиці Суворова – на Михайла Омеляновича-Павленка та провулку Кутузова – на провулок Євгена Гуцала.

Водночас, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович у коментарі Суспільному зазначив, що таку постанову суду вважає “абсолютно правомірною”.

“Якщо воно (судове рішення, – Л. І.) задоволено, відповідно до нашої апеляції, або апеляції Київської міської адміністрації, то це абсолютно правомірне і слушне рішення. Тому що процедури перейменування були дотримані”, – підкреслив Дробович.

7 липня 2016 року Київська міська рада перейменувала Московський проспект у проспект Степана Бандери. Офіційно проспект отримав нову назву через місяць – 9 серпня, коли газета Київської міської ради “Хрещатик” опублікувала відповідне рішення.

У червні 2019-го Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту на честь Степана Бандери і проспекту генерала Ватутіна на проспект Шухевича.

У серпні Український інститут нацпам’яті подав апеляцію, яку наприкінці грудня 2019 року Апеляційний суд Києва задовольнив.

Нагадаємо, рааніше ми повідомляли, що депутати Львівської обласної ради підтримали рішення щодо перейменування місцевого стадіону “Арена Львів” на честь лідера ОУН Степана Бандери.