14:38, 11 червня 2021

УАФ затвердила футбольні гасла “Слава Україні!” і “Героям слава!”

За таке рішення проголосували усі 45 членів комітету.

IMG_20210611_143351.jpg
ukrinform.ua

Виконком Української асоціації футболу (УАФ) затвердив офіційний футбольний статус гасел федерації “Слава Україні!” і “Героям слава!”.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав президент УАФ, член виконкому Андрій Павелко.

“Щойно виконком УАФ одноголосно – 45 членів “за” – підтримав мою пропозицію і затвердив футбольні символи України. Відтепер, разом з малим гербом УАФ у вигляді Тризубу з написом “Ukraine”, на всіх офіційних заходах УАФ, заходах за участю представників УАФ на міжнародній арені і в матчах національних збірних зможе використовуватися великий герб – карта України з Тризубом в центрі”, – заявив він.

Також, за словами Павелка, виконком затвердив офіційний футбольний статус гасел “Слава Україні!” і “Героям слава!”, які "вже багато років є привітанням для мільйонів наших вболівальників в рідній країні і по всьому світу”.

“На всіх матчах наших збірних! Унікальний національний футбольний код, який містять в собі ці атрибути, об’єднав усіх українців, з різних регіонів України і наших земляків з різних країн і континентів. Ми зобов’язані і маємо за честь оберігати його і наповнювати новою силою єднання! Вітаю всю футбольну Україну з цим історичним рішенням!”, – заявив президент УАФ.

Раніше збірна України з футболу представила нову форму, на якій зобразили карту України та написи “Слава Україні!”, “Героям слава!”.

Таке рішення викликало обурення у депутатів Держдуми РФ. Вони закликали заборонити використання цієї форми на Євро-2020.

Пізніше в УЄФА повідомили, що форма розроблялася відповідно до вимог організації і без будь-яких порушень.

Однак, 10 червня ЗМІ повідомили, що в УЄФА вирішили прибрати з форми української збірної для чемпіонату Європи напис “Героям слава!”.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Британська поліція зарахувала тризуб до екстремістських символів.

Після скандалу і гострої реакції українських дипломатів український державний символ прибрали з  "Посібника з протидії екстремізму", який видала британська поліція для викладачів і медперсоналу.

Схожі матеріали

сео Юкі

"Мені подзвонив Вейн". Книжка про дзвінок, що змінює життя

сео

Зі сцени — на футбольне поле

Koki

45 перемог Тайхо Кокі – легендарного сумоїста з українським корінням

Bez nazwy-1.jpg

"Спорт НЕ поза політикою". Огляд книги "Спорт у тіні імперій" Збіґнєва Рокіти

futbol.jpg

Воротар не дармував — бо пустив два м’ячі прямо в сітку

сео силач

"Кілер" із Закарпаття: життєві пригоди непереможного спортовця Еміла Корошенка

600.jpg

Тайхо Кокі: великий птах з українською ознакою

600спорт.jpg

Як починався український спорт на Галичині

6.jpg

“Це був наш Стах”: спортивні звитяги Євстахія Габи