11:21, 8 липня 2021

У Стрию молодик понищив майже 60 могил Січових стрільців

Місцева влада заявила про ймовірні провокації і звернулась до СБУ

630_360_1625730473-489.jpg
facebook.com/MVS.LVIV

У Стрию на міському кладовищі 20-річний місцевий мешканець розтрощив 59 хрестів та пам’ятників на могилах Січових стрільців. Поліція затримала  вандала. Наразі він не пояснив своїх дій.

Про це розповіли у відділі комунікації Нацполіції Львівщини. 

Про вандалізм на кладовищі у поліцію повідомили 8 липня близько 5:30.

“Під час обстеження території цвинтаря правоохоронці помітили чоловіка, який саме намагався повалити один з хрестів на місці поховання Січових стрільців. Побачивши поліцейських, він намагався втекти, проте правоохоронці наздогнали його та затримали”, – повідомили у поліції Львівщини.

Зловмисник – 20-річний житель Стрия. Наразі мотиви його поведінки невідомі . За попередніми підрахунками, вандал розбив 59 намогильних хрестів та пам’ятників.

Водночас міський голова Стрия Олег Канівець повідомив виданню ZAXID.NET, що вандал понищив лише могили Січових стрільців – розбив хрести, перекинув смітники, пошкодив дошку оголошень. Затриманий стриянин Олег Латишев, за словами мера, був у неадекватному стані, ймовірно, під дією наркотиків чи алкоголю.

“Я розцінюю це як провокацію, оскільки цього чоловіка міг хтось спонукати до таких дій. Тому я попросив долучитися до розслідування Службу безпеки”, – прокоментував Олег Канівець.

 

604e6567e009596f.jpg
facebook.com/MVS.LVIV

Поліція опитує зловмисника. За ч.2 ст.297 ККУ (осквернення або руйнування могили борців за незалежність України) йому загрожує позбавлення волі від трьох до п’яти років.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що біля Дрогобича спалили капличку жертвам сталінських репресій.

Схожі матеріали

800x500 obkladunka Sumonenko.jpg

Хто такі сармати | Олександр Симоненко