11:29, 7 жовтня 2020

У Львові представлять дешифрований сучасними розвідниками документ УПА

IMG_8339.jpg
Фото: lonckoho.lviv.ua

До дня захисника України у Львові відбудеться спільний захід Служби зовнішньої розвідки України та Національного музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького" з передавання розшифрованого тексту унікального документу українських підпільників. Про це 6 жовтня повідомляють на сторінці Facebook музею.

У Національному музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького" у Львові відбудеться передача Службою зовнішньої розвідки України дешифрованого тексту унікального документу українського визвольного руху – Акту вінчання подружжя з Прикарпаття Григорія Вацеби і Марії Бабінчук.

Присутні матимуть змогу ознайомитися з оригінальними матеріалами із Галузевого державного архіву СЗР України (зразками шифрів розвідувальної служби Державного Центру УНР у екзилі, референтури розвідки ОУН тощо), зі світлинами, листами та іншими матеріалами з сімейного архіву і щойно виданою книгою про драматичну й героїчну долю подружжя повстанців.

У заході візьмуть участь: Руслан Забілий, директор музею; Олександр Скрипник, дослідник історії спецслужб, працівник Служби зовнішньої розвідки України; близькі родичі Григорія Вацеби і Марії Бабінчук.

Соціальна дистанція і всі запобіжні заходи в контексті карантину передбачені.

Час: 8 жовтня, четвер, о 14.00

Місце: Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького", вул. Степана Бандери, 1

Контакт:

  • 094 847 4220,
  • lonckoho.lviv.ua