10:13, 19 жовтня 2020

Суд заборонив книжку "Справа Василя Стуса"

knyga-pro-Stusa.jpg
Фото: wz.lviv.ua

За позовом Медведчука суд заборонив називати Медведчука "шісткою" і книжку "Справа Василя Стуса" з "Бібліотеки Історичної правди". Про це 19 листопада повідомляє Історична правда.

Суддя Заставенко ухвалила рішення щодо позову Медведчука проти книжки "Справа Василя Стуса". Позов задоволено частково. Недостовірні, за рішенням суду, фрази: "…чи була можливість у Стуса обрати "менше зло". Проте є фактом, що наданого, підтримуваного держбезпекою адвоката звали Віктор Медведчук", "… Медведчук на суді визнав, що всі "злочини", нібито вчинені його підзахисним, "заслуговують на покарання", "… він фактично підтримував звинувачення. Навіщо прокурори, коли є такі безвідмовні адвокати?"

Фрази, які порушують особисте немайнове право Медведчука на використання власного імені: "… - розпинав поета, - призначений державою адвокат Медведчук", "… шістка комуністичної системи Медведчук…", "Злочин перед поетом юрист Медведчук здійснив ще й тим, що не повідомив родині про початок розгляду справи… Боявся КГБ чи просто завжди був циніком і аморальним типом?".

Також суд зобов'язав Вахтанга Кіпіані видалити із книги "інформацію про особу Медведчука Віктора Володимировича". До моменту вилучення видавництво Віват не можуть розповсюджувати надрукований тираж.

При поширенні інформації про книжку "Справа Василя Стуса" Вахтанг Кіпіані не може згадувати про Медведчука.