11:00, 13 травня 2021

Суд виніс вирок одному зі студентів, які на замовлення поглумились над пам'ятником Бандері у Львові

За 1000 грн студент з Хмельниччини Володимир Тищук погодився облити монумент червоною фарбою.

c89c47d-bandera-pamyatnyk-fakrba-lviv-620x400.jpg
pravda.com.ua

Галицький районний суд виніс вирок одному зі студентів, що облив червоною фарбою пам’ятник Степанові Бандері у Львові. Юнаку призначили чотири роки ув’язнення, однак звільнили від покарання з іспитовим терміном.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

У ніч на 5 лютого двоє хлопців облили червоною фарбою пам’ятник Степанові Бандері у Львові. 11 лютого поліцейські затримали вандалів – студентів віком 19 та 24 роки з Хмельницької області, які навчаються у Львові.

У процесі слідства з’ясувалось, що студентам за це заплатили по 1000 гривень. Поліція уже знайшла замовника злочину і проти нього ведеться окреме розслідування. Правоохоронці наголошують, що він замовив осквернення пам’ятника Бандері через власну ідеологічну неприязнь. Майнову шкоду від дій вандалів оцінили у 7100 грн.

Галицький районний суд розглянув справу щодо одного з двох студентів – Володимира Тищука. Хлопець визнав свою провину і підписав угоду з прокурором про визнання винуватості. Згідно з цією угодою, зловмиснику призначили чотири роки позбавлення волі, але звільнили його від цього покарання з іспитовим терміном два роки. Це означає, що Тищук перебуватиме на волі, однак упродовж двох років має періодично з’являтися до органу пробації та повідомляти про зміну місця проживання, навчання чи роботи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Мюнхені могилу Степана Бандери облили облили невідомою речовиною.

Місцева поліція відкрила провадження за фактом вандалізму.