09:19, 7 травня 2021

Спочатку реставрували серп і молот, а потім прибрали: На Київщині два дні декомінізовували радянську стелу

Спершу комунальники відновили на радянській стелі зображення ордена “Вітчизняна війна” із серпом та молотом. Потім прибрали щойно відновлений символ, а згодом перемалювали кольори георгіївської стрічки у синьо-жовті.

Стела в рокитному
t.me/s/DecommunizeUkraine

Напередодні пам’ятних днів 8-9 травня у селищі Рокитне, що на Київщині, реставрували стелу, оновивши на ній радянську зірку та пофарбувавши у кольори георгіївської стрічки. Однак після розголосу у соцмережах та під тиском громадськості заборонену символіку прибрали, а сам пам’ятний знак замалювали у синьо-жовті барви.  

Про це повідомляє телеграм-канал “Декомунізація. Україна”.

Метаморфози з рокитнянською стелою відбувалися впродовж двох днів –  5 та 6 травня.

Так, у середу телеграм-канал опублікував фото стели, пофарбованої у кольори георгіївської стрічки, із оновленою радянською зіркою.

“Сьогодні відбулося оновлення стели із забороненою символікою, окрім цього, її пофарбували у колір георгіївської стрічки. Починається період побєдобєсія”, – написали у телеграмі.

Про стелу в Рокитному почали повідомляти місцеві ЗМІ, а користувачі соцмереж висловлювали своє обурення. Після цього комунальники взялись виправляти помилку аж у три стадії. Спочатку із зображення ордена “Вітчизняна війна” на стелі прибрали серп і молот. Потім – демонтували сам орден у вигляді зірки. Згодом помаранчево-коричневі смуги стели почали перефарбовувати в сині та жовті.

 

imgonline-com-ua-Resize-ufvjFNbNEA4Bqn.jpg
t.me/s/DecommunizeUkraine
img_20210506_180440_321.jpg
t.me/s/DecommunizeUkraine
img_20210506_180452_396.jpg
t.me/s/DecommunizeUkraine

У соцмережах розповідають, що пам’ятник буде синьо-жовтим із червоними маками.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Рівненщині, у місті Вараш (колишній Кузнецовьк) радянську стелу замінили тризубом із кущів самшиту.