Шевченківський гай запустив кулінарний проєкт про давні страви з різних куточків України
Перший випуск присвятили традиційній страві різдвяного столу Волині – вихопням.
Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запустив кулінарний відеопроєкт “Із сиром пироги”. У коротких роликах ділитимуться старими рецептами страв із різних куточків України.
Про це повідомили на офіційній сторінці музею у Facebook.
“Від сьогодні і до завершення року двічі на місяць будемо ділитися з вами короткими відео рецептів з усіх куточків України: часом оригінальних і незвичних, часом призабутих традиційних, а деколи – відомих суто в окремому регіоні”, – йдеться в повідомленні.
У першому випуску автори розповіли про традиційну страві різдвяного столу Волині – вихопні. Це дріжджові млинці, начинені засоленим оселедцем.
Проєкт створюють працівниці Музею Оксана Омельчук та Віталія Пономарьова.
Більше про кулінарний фронт українців – в інтерв'ю популяризатора української кухні, шеф-кухаря Євгена Клопотенка для проєкту Без брому.