13:27, 17 серпня 2021

Очі померлих заглядають у хрущовки: Соцмережі обурюються інсталяціями до Дня Незалежності

Українців вразило, що декораціями, які передають радянську епоху, затулили Меморіал Героїв Небесної сотні.

FB_IMG_1629194869713.jpg
Facebook.com/kutiepov

У Києві, на Алеї Героїв Небесної Сотні, розгорнули декорації для постановки концерту до Дня Незалежності. У соцмережах користувачі зауважили, що реквізити відтворюють  побут СРСР – автомати з водою та радянські квартири.
Українців обурило, що цими інсталяціями затулили портрети людей, які загинули на Майдані у 2014-му.

Громадський активіст Андрій Смолій на своїй сторінці у Facebook опублікував фото, як зараз виглядає Алея Героїв Небесної Сотні. У підписі до допису Смолій заявив, що так “вирішили познущатись над країною”.

“Зелені готують замість Алеї Героїв Небесної Сотні інсталяцію про “савєцкіє врємєна”, “дєшовую газіровку” і ковбасу по 2.20. Буде шоу. До речі, інсталяції на Майдані присвячені Майдану також закрили. Щойно проїжджав і бачив все це на власні очі”, – обурювався Смолій.

На пост відреагували понад тисячі людей. Багато хто обурювався такими діями.

FB_IMG_1629194887298.jpg
Facebook.com/kutiepov

Схожий допис зробив і журналіст Богдан Кутєпов.

“На Алеї Героїв Небесної Сотні встановлюють декорації для святкової постановки прямо посеред меморіалу (в якому би стані він не був). Зокрема, на тій стометрівці, де розташовані портрети загиблих, зводять три фанерні коробки, які перекривають обличчя… Виглядає трохи гидко, коли очі розстріляних зазирають у шибки “радянської хрущівки”, – зазначив журналіст.

FB_IMG_1629194911423.jpg
Facebook.com/kutiepov

Водночас депутатка Київської міської ради Аліна Михайлова заявила, що проведення розважальних масових заходів на Алеї Героїв Небесної Сотні заборонене законом. Михайлова надіслала запит до КМДА, аби там пояснили   “чому і як так вийшло, що на меморіалі героїв Небесної сотні розташувався радянський “привіт з минулого”.

“Хто це дозволив? Та хто понесе покарання за цю неймовірну паскудну дич? Чи знову скажемо, що ніхто нічого не знав і Київська міська державна адміністрація дозвіл, який не має права давати, не давала і всі тут тупо не в курсі? А в нацполіції просто розведуть ручками?”, – написала Михайлова .

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Львові підлітки влаштували свято на Меморіалі Героїв Небесної Сотні.

Схожі матеріали

Революція Гідності, лютий 2014

Небесна Сотня: посттравма і глорія

korchak600_400.jpg

Три покоління у боротьбі за Україну. Історія підпільниці, матері Героя Небесної сотні Дарії Корчак