01:06, 24 березня 2020

Нідерландський історик Карел Беркгоф заявив, що більше не може підтримувати проект Меморіалу “Бабин Яр” з етичних міркувань

1718d05-arel-erkgof--450x281.png
Фото: Реаліст

Колишній головний історик проекту Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” Карел Беркгоф заявив, що більше не може публічно підтримувати проект “з етичних міркувань” та відчуває потребу “захищати свою професійну репутацію”. Про це провідний науковий співробітник Центру досліджень Голокосту та геноцидів в Амстердамі написав у статті, яка 24 квітня з’явилася на сайті Glavcom.ua.

“Проект Меморіального Центру Голокосту “Бабин Яр” очікує дуже складне майбутнє. Це стало цілком очевидним для мене в листопаді 2019 року, коли я вперше зіткнувся з новим керівництвом проекту. На початку березня того року я написав листа на ім’я голови Наглядової ради меморіального центру, але, на жаль, не отримав відповіді”, – пише Беркгоф.

“Я відчуваю глибокий смуток через те, що було втрачено. Я звик відчувати, що проект має певні моральні орієнтири, але це більше не так”, – заявляє нідерландський історик.

Своє рішення пан Беркгоф пояснив також неможливістю співпрацювати з російським режисером Іллею Хржановським, який є художнім керівником Меморіального центру Голокосту “Бабин Яр” і з яким пов’язані ряд гучних етичних скандалів.

Нагадаємо: художнього керівника Меморіального центру Голокосу “Бабин Яр”, російського режисера Іллю Хржановського звинуватили у знущаннях над неповнолітніми.