09:39, 19 квітня 2021

На YouTube виклали першу серію анімаційного фільму про історію гуцулів

Мультфільм-фантазія “Аркан” – це історія маленького гуцула, який переймає від батька життєвий досвід та традиції рідної землі.

630_360_1618744628-205.jpg
ukrinform.ua

У YouTube виклали першу серію анімаційної історії гуцулів Фантазія “Аркан”. 

Про це повідомляє Укрінформ.

“Дебютний мультфільм-фантазія “Аркан” – це історія маленького гуцула, який переймає від батька життєвий досвід та традиції рідної землі. Символом таких знань у відео є бартка (традиційний гуцульський топірець), яку хлопчик отримує від старшого у сім’ї”, – йдеться в описі до відео.

Ролик створила студія Hutsul Art Production. Робота виконана, в основному, у чорно-червоних кольорах. На фоні з'являються орнаменти гуцульської вишивки, увесь ролик “супроводжує” гурт гуцулів, які відбивають народний танець їхнього етносу – аркан.

Музичний супровід до ролика – фолькові гуцульські мотиви, звучать сопілки та скрипки. Цей саундтрек створив молодий коломийський  гурт Hutsul Planet. У Фантазії “Аркан” лунає однойменна композиція з їхнього дебютного альбому “The Music Of The Mountains / Музика Гір”.

Загалом у планах аніматорів намалювати цілу своєрідну історію гуцулів. Мовляв, “не просто ілюструватимуть музичні композиції, а розповідатимуть загалові про традиції, звичаї та колорит унікальної гірської етнічної групи українців”.

 

Hutsul Planet – новий проєкт із Коломиї, який у квітні 2021 року випустив свій перший альбом “The Music Of The Mountains / Музика Гір”.

Збірку записували на студії звукозапису Metalworks Studios у Торонто. Над альбомом   працювала інтернаціональна команда із понад 200 музикантів, серед яких були і творці саундтреків до голлівудських фільмів Станіслав Фомін та Алан Мейєрсон. 

Стилістично Hutsul Planet – це мікс фольку, джазу, блюзу, року, симфонічної музики. Однак самі музиканти позиціонують себе у стилі world music. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні створили першу онлайн-галерею про культуру гуцулів