11:25, 19 березня 2021

КУК запустив кампанію про визнання Атлантичною Канадою Голодомору геноцидом

Конгрес українців Канади закликав громадян, які проживають у регіоні, надсилати листи очільникам своїх провінцій з проханням ввести щорічний День пам’яті жертв Голодомору.

Holodomor_Remembrance_Day_2013_in_Lviv_18.JPG
Вшанування жертв Голодомору. Львів, 2013 рік uk.wikipedia.org

Мета кампанії – офіційно визнати Голодомор як акт геноциду українського народу та встановити щорічний День пам’яті жертв Голодомору в провінціях Ньюфаундленд та Лабрадор, Нью-Брансвік, Нова Шотландія та Острів Принца Едварда.

Про це повідомляється на офіційному сайті Конгресу українців Канади.

“Ми закликаємо всіх канадців, які проживають в Атлантичній Канаді, підтримати кампанію Конгресу за визнання Голодомору, надіславши листа членам місцевих законодавчих асамблей”, – йдеться в повідомленні.

У КУК розповіли, що раніше цього тижня листи, підписані національним президенткою організації Олександрою Хичій та лідерами громад в Атлантичній Канаді, були розіслані прем’єр-міністрам Нової Шотландії, Нью-Брансвіка та острова Принца Едварда. Зараз у Ньюфаундленді та Лабрадорі проходять провінційні вибори, тож Конгрес звернеться до нового уряду після оголошення результатів волевиявлення.

“Протягом десятиліть Радянська влада приховувала і заперечувала Голодомор. Ми сподіваємось на співпрацю з українською канадською громадою в Атлантичній Канаді та урядами провінцій, щоб усі канадці дізнались про Голодомор”, – заявив виконавчий директор Конгресу Ігор Михальчишин.

Більше матеріалів на тему Голодомору читайте тут.