07:51, 23 вересня 2020

Фільм "Тарас. Повернення" покажуть на 145 великих екранах

SHeva.jpeg
Кадр з фільму "Тарас. Повернення"

Стрічка "Тарас. Повернення" Олександра Денисенка, створена за підтримки Державного агентства з питань кіно, 24 вересня виходить в український прокат на 145 великих екранах. Про це оголосив на пресконференції після преспоказу картини генеральний продюсер "ІнсайтМедіа продюсерський центр» Володимир Філіппов, повідомляє 23 вересня Укрінформ.

"Ми зараз маємо розпис – 145 залів, тобто майже кожен зал, який зараз працює, буде показувати "Тарас. Повернення". Так що у глядача буде можливість побачити фільм", - сказав Філіппов. Своєю чергою режисер та автор сценарію Олександр Денисенко розповів про головного героя фільму.

"Тарас Шевченко у фільмі – не герой і не пророк. Тарас Григорович був інтелектуальний чоловік, і мені потрібна була його душа. Я знайшов актора – це Борис Орлов, в очах якого є думка. Борис програє дуже багато речей в собі. Це видно. І мені таке кіно імпонує. Я проти українського плакатного кіно", - зазначив Денисенко.

Він розповів, зокрема, про знімальний період – про зйомки на Одеській кіностудії, де 16 днів у декораціях знімали сцени в будинку коменданта Ускова; про складні умови зйомок в Казахстані.

«В Мангистау знімали при температурі 60 градусів, там різко континентальний клімат, страшенні вітри. А Тарас Григорович 65 разів у 1853 році просився на сторожову вежу дозорцем – і це була просто катівня. Він називав її "тюрма без стін". Шевченко – поет і не міг ходити у каральні експедиції, не міг стріляти і вбивати під час війни Росії з казахами", - зауважив Денисенко.