11:57, 9 липня 2021

До 30 річниці Незалежності на полі біля Києва створили найбільший герб України

Висота символіки 275 метрів. Для її створення висіяли понад 400 тисяч насінин.

Герб на полі
agronews.ua

Вчора, 8 липня, у селі Велика Олександрівка Бориспільського району зареєстрували національний рекорд. Там створили найбільший герб України, зроблений на полі за допомогою інноваційних технологій.

Про це повідомляє agronews.ua.

Герб України на площі 60 тисяч квадратних метрів висіяли на полігоні аграрних інновацій Digital Field. Зробили це за допомогою технологій точного землеробства.

Для висіву герба підібрали найсучасніші ресурси – добрива, насіння, систему захисту, яка дозволить рослинам розвиватися і залишатися зеленими протягом довгого часу.

Проєкт  створили з нагоди 30 річниці Незалежності. Автори наголошують, що таким чином хотіли продемонструвати інноваційний потенціал українського аграрного сектору.

“Використовуючи сучасні агротехнології, будь-яке поле можна перетворити на витвір мистецтва. Для створення герба ми розробили електронну карту-завдання, прив’язавши норму висіву до GPS-координат. Потім карту завантажили у бортовий комп’ютер трактора, який управляв сівалкою точного висіву – Precision Planting. Техніка рухаючись по полю, фактично без людського втручання, висіяла герб, автоматично відключаючи секції у потрібних місцях”, – розповів ініціатор проєкту Ярослав Бойко.

Полігон аграрних інновацій створили неподалік Києва та за 12 кілометрів від аеропорту “Бориспіль”.  Його поля добре видно з вікон літаків, що пролітають повз, тож гості держави чи ті, хто повертається додому,  можуть бачити “живий” герб України, створений на полі.

 

213024180_4239600902823428_4482806748983981809_n.jpg
agronews.ua

Загалом для створення Герба висіяли 406 270 насінин. Загальна площа поля з гербом становить 60 тисяч квадратних метрів, а  висота символіки – 275 метрів .

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що президент Володимир Зеленський вніс на розгляд парламенту законопроєкт про великий Державний герб України та визначив його як невідкладний.