13:26, 8 квітня 2021

Декомунізували: Аеропорт у Дніпрі змінив назву

Аеропорту у Дніпрі планують присвоїти почесне ім'я когось із “знакових історичних діячів”.

dnepr_terminal_austrian_kapustin.jpg
spotters.aero

Аеропорт “Дніпропетровськ” перейменували в “Дніпро”. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

“Стара назва аеропорту “Дніпропетровськ" залишилася остаточно в минулому. У сертифікатах аеродрому, збірнику аеронавігаційної інформації, в інформаційних матеріалах, а також в реєстрах нинішній аеропорт вже має назву “Днiпро", – написав міністр.

Він додав, що вже незабаром жителі Дніпра та Дніпропетровської області зможуть проголосувати почесне ім'я кого із знакових історичних діячів отримає новий аеропорт.

Окрім того, за словами міністра, вже до кінця 2022 року почне функціонувати новий термінал, до якого перенаправлять і всі літаки, а у 2023-му в “Днiпрі" буде і нова злітно-посадкова смуга.

У 2016 році Верховна Рада України перейменувала місто Дніпропетровськ на Дніпро. Це відбулось після ухвалення закону про декомунізацію. Окрім іншого, закон передбачає необхідність перейменування географічних об'єктів, які назвали на честь радянських діячів.

У квітні 2019 року Український інститут національної пам'яті повідомляв, що в рамках декомунізації перейменували 987 населених пунктів та демонтували понад 2,5 тисячі пам'ятників.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Херсоні, на вимогу закону про декомунізацію, активісти демонтували пам’ятник “першим комсомольцям”.