00:24, 20 лютого 2020

У Львівській опері відбудеться світова прем’єра вистави «Лис Микита», першої сучасної української постановки за останніх майже двадцять років

R_L_2187-1-450x281.jpg
Фото: Львівський національний академічний театр опери та балету

Львівський національний академічний театр опери та балету 21 лютого презентуватиме оперну виставу «Лис Микита». Постановка присвячена 130-річчю виходу казки Івана Франка. Про це 19 лютого інформує Твоє місто.

Написання лібрето опери належить Василю Вовкуну. Музику написав композитор Іван Небесний. Аби підкреслити, що це саме українська національна опера, разом з оркестром митці використали українські народні інструменти, зокрема бандуру, цимбали й трембіту. Окрім традиційних інструментів, в опері присутні сучасні технології 3D-проекції та світла, яскраві маски та костюми з використанням еко-хутра.

Автори акцентують, що вистава є цілісним дійством для сімейного перегляду, яка поєднає в собі веселий сюжет і драматичний підтекст. За Франком, звірі відображають людське суспільство, а дитяча казка із розважальним сюжетом показує гострі та актуальні нині питання. На цьому роблять і акцент солісти опери.

Як розповідає дослідниця творчості Франка Наталія Тихолоз, усі персонажі дотримуються лише одного закону – закону боротьби за виживання. І ця боротьба стосується не лише звірів, а проектується на людське суспільство.

Квитки можна придбати за посиланням.