23:31, 11 лютого 2020

На Волині проклали понад 60-кілометровий маршрут стежками УПА

0sS1581236127Lq0-1-450x281.jpeg
Фото: uinp.gov.ua

В урочищі Вовчак, що на Волині, 9 лютого презентували 64-кілометровий історико-краєзнавчий туристичний маршрут місцями бойової слави УПА. Про це інформує УІНП.

Проект розробили ГО "Волинська фундація" та туристичний клуб "Антар" за підтримки Українського інституту національної пам'яті. УІНП виготовив 20 тисяч буклетів з інформацією та мапою маршруту, вказівники й інформаційні стенди.

"Протяжність 64 км, 15 історичних пунктів, пішохідний та велосипедний формат проходження, маркування згідно з міжнародними стандартами — саме такий вигляд має відкритий 8 лютого 2020 року в легендарному урочищі Вовчак історико-краєзнавчий туристичний маршрут місцями бойової слави УПА. Маршрут має назву "Вовчак: "Волинська Січ", – йдеться в повідомленні.

Маршрут проходить через два райони – Локачинський і Турійський. У його межах відвідувачі зможуть пройти бойовими стежками Української повстанської армії, відвідати криївку в селі Губин, повстанську базу в селі Озютичі, братську могилу в селі Мочалки. Повідомляють також, що незабаром буде доступною і електронна версія з описом історичних пунктів та технічними характеристиками.

Довідково: урочище Вовчак – місце базування однієї з перших повстанських баз підрозділів УПА під назвою "Січ". Воно розташоване на території колишнього села Вовчак, на межі Турійського і Володимир-Волинського районів Волинської області, і вважається місцем зародження УПА. Сьогодні на території відновленої бази повстанців діє історичний комплекс "Вовчак. Волинська Січ", де проводять патріотичні табори, конкурси патріотичної пісні, сюди приїжджають чимало екскурсантів.