13:27, 9 січня 2020

Українське МЗС викликало польського посла через засудження вшанування пам’яті Бандери, Мельника та сім’ї Лип

Radio-Bandera-450x281.jpg
Фото UNIAN

Сьогодні, 9 січня, міністерство закордонних справ України викликало на розмову посла Польщі в Києві Бартоша Ціхоцького, який разом зі своїм ізраїльським колегою Джоелем Ліоном засудив вшанування пам’яті лідерів ОУН Степана Бандери і Андрія Мельника, а також письменника Івана Липи з сином Юрієм. Про це інформує сайт МЗС України.

У МЗС заявили, що привернули увагу Ціхоцького «до контрпродуктивної публічної дискусії щодо внутрішніх питань української політики. Також було зазначено, що у ході контактів на найвищому рівні керівництва України і Польщі домовлено про розбудову діалогу з історичних питань на експертному рівні, що потребуватиме додаткових зусиль, у тому числі дипломатичних, у напрямку забезпечення конструктивної співпраці фахівців у сфері історичної пам’яті».

Нагадаємо, що 2 січня посли Польщі та Ізраїлю виступили із заявою про засудження виділення Львівською облрадою коштів на вшанування пам’яті Андрія Мельника, Івана і Юрія Липи. А також посли висловили протест через рішення Київської міської державної адміністрації, яка 1 січня виставила банер із зображенням Степана Бандери з нагоди 111-ї річниці з дня його народження.