00:27, 21 лютого 2020

СБУ та Інститут національної пам’яті Словацької Республіки підписали Договір про співробітництво

slovaky-kogut-450x300.jpg
Фото: ssu.gov.ua

20 лютого у Києві керівництво Галузевого державного архіву Служби безпеки України та делегація Інституту національної пам’яті Словацької Республіки уклали Договір про співробітництво в архівній сфері. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Церемонія підписання відбулася за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Марека Шафіна. Цей документ дозволить інтенсифікувати співпрацю у питаннях наукових та архівно-пошукових досліджень, а також сприятиме обміну досвідом між співробітниками установ. Адже Інститут національної пам'яті Словацької Республіки є державною установою, що зберігає архіви колишніх комуністичних спецслужб Чехословаччини. Відтак налагодження плідної співпраці між двома інституціями має вагоме значення для дослідження спільного минулого наших країн.

"Підписання Договору про співпрацю зі словацькою стороною дозволить на якісно новому рівні взаємодіяти у царині відновлення історичної пам'яті наших народів, зробить Україну й Словацьку Республіку сильнішими", ‒ резюмував підсумки зустрічі директор ГДА СБУ Андрій Когут.