17:02, 5 серпня 2020

На Дніпропетровщині науковці ймовірно знайшли могилу Олександра Поля

pol-450x281.jpg
Фото: 5.ua

У Дніпрі ймовірно знайшли поховання знаменитого Олександра Поля: першого почесного громадянина міста. Принаймні знахідка, на думку археологів, збігається з деякими відомостями про могилу. Про це повідомляє 5 канал.

У Севастопольському парку Дніпра пошуковці виявили цинкову труна зі склепу з червоної цегли. У ній – дерев'яну труну. Це одна з могил, яку знайшли археологи поряд із фундаментом церкви Святого Лазаря. Джерела археологів вказують, саме біля неї слід шукати могилу відомого підприємця регіону Олександра Поля.

"Ось прямо коло дзвіниці, ми не навмання шукали, просто прикинули, де може бути розташоване це поховання. Ось цей вскритий, досліджений повністю, оцей зараз в стадії дослідження", – каже Дмитро Каюк, директор КП "Етнографічні парки Дніпра".

Довідково: Олександр Поль – перший почесний громадянин Катеринослава, так називалося місто Дніпро до початку минулого століття. Історики вважають: саме завдяки йому місто почало стрімко розвиватися, а регіон став промисловим. Раніше місце його поховання вважалося втраченим.