15:26, 3 лютого 2020

Музей Майдану планує відкрити бібліотеку та фондосховище

muzejnyj-prostir-450x281.jpg
Фото: Музейний простір

Національний музей Революції Гідності відкриє у 2020 році бібліотеку та фондосховище. Про це 2 лютого заявив директор музею Ігор Пошивайло, під час оприлюднення звіту про діяльність інституції за 2019 рік. Повідомляє Укрінформ.

"У нас в колекції понад 4 тисячі предметів, які у стані опрацювання. …нарешті за 4 роки діяльності ми спромоглися на приміщення під фондосховище. Цього року ми його відкриємо і створимо там умови для відповідного зберігання, опрацювання і консервування нашої колекції. Це всього 300 метрів, але на цьому етапі для нас достатньо", - зазначив Пошивайло.

Він уточнив, що команда музею на сьогодні складається з 10 осіб – це 10 напрямків, 10 відділів. "Цього року ми відкриваємо науково-бібліотечний ресурс на вулиці Липській, 16. Там буде розміщена бібліотека Майдану, доповнена науковою бібліотекою. І ми матимемо інформаційний ресурс, де всі бажаючі зможуть працювати з нашими архівами. Ми маємо великий попит, до нас приходять учасники Революції гідності, зокрема постраждалі, поранені. Вони системно працюють з нашим фотоархівом, знаходячи докази для слідчих дій", - поінформував директор.
Відзначимо, що Інформаційно-виставковий центр у Будинку профспілок, який відкрито трохи більше як рік тому, за час роботи відвідали понад 11 тисяч осіб, з них більше 10% - іноземці. Також керівник музею додав, що 2019 року на місці закинутого котловану, яке визначено під будівництво музею, відкрито виставково-освітній простір "М³: Майдан – Меморіал – Музей".