15:50, 6 лютого 2020

Колектив історичного факультету КНУ ім. Шевченка опублікував звернення щодо депутата Брагара

5 лютого колектив історичного факультету КНУ ім. Шевченка на своєму ресурсі опублікував звернення щодо скандального висловлювання свого випускника депутата Євгенія Брагара.

«Останніми днями в інформаційному просторі нашої держави не сходить з вуст обговорення одіозних висловлювань та дій колишнього аспіранта і випускника історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, народного депутата Євгена Брагара. Чимало громадян справедливо обурюється з приводу того, «як така людина могла навчатися у провідному університеті», «як його виховували» тощо. Не відкидаючи відповідальності за поведінку обраного народом представника найвищого законодавчого органу, підкреслюємо, що в університеті навчають всіх однаковим цінностям: любові до свого народу і країни, справедливості, зваженості й толерантності в діях та коректності у висловлюваннях. Проте, на жаль, далеко не всі однаково засвоюють отриману науку. Хтось із випускників університету (як Василь Симоненко, В’ячеслав Чорновіл, Валерій Марченко та десятки інших) пішли на «ешафот» заради порятунку свого народу, а хтось служив та служить «іншим богам», сповідує протилежні ідеали.

На жаль, ми не завжди здатні проникнути в уми і душі наших діючих студентів, а, тим більше, колишніх вихованців. Не можемо відгородити їх від нездорових суспільно-політичних впливів, від глобального інформаційного простору. Але ми можемо всіх твердо запевнити, що робитимемо все від нас залежне для того, аби патріотів і гідних громадян в Україні було якомога більше». 

Нагадаємо: 1 лютого до студії одного з телеканалів зателефонувала жінка і запитала політиків, як їх прожити на пенсію розміром у 2 тисячі гривень при високих цінах на комунальні послуги. Один із гостей, нардеп від «Слуги народу» Євгеній Брагар у вдповідь запропонував пенсіонерці продати собаку і спокійно заплатити за комуналку.