17:05, 6 серпня 2020

Кабмін затвердив план заходів до Дня пам’яті захисників України

29-serpnya.jpg
Фото: mva.gov.ua

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України. Про це 5 серпня повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

“На засіданні уряду було затверджено розпорядження КМУ “Про заходи з відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України”, який з 2019 року щорічно відзначається в Україні 29 серпня. Проект розпорядження розроблений за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що його основна мета – впровадження нових традицій ушанування пам’яті загиблих воїнів – захисників України. У цей день передбачено приспущення державного прапора України та оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.

Також цього року планують встановити зменшені копії державного прапора на усіх могилах захисників України, проведення всеукраїнської акції пам’яті “Сонях”, велопробігу ветеранів за маршрутом Ужгород – Маріуполь та низки  інших заходів.

Довідково: 29 серпня приурочено до дня найбільших втрат української армії на Донбасі – в Іловайську 29 серпня 2014 року.