15:03, 29 січня 2020

Державна архівна служба України презентує електронний ресурс «Archium/Архіум»

30 січня, у Києві, у Центральному державному архіві громадських об’єднань України презентуватимуть комплексний електронний ресурс «Archium/Архіум», який дозволить отримати доступ до документів архіву в режимі онлайн будь-коли. Анонсує Кабінет міністрів України.

«Archium/Архіум» - це перший, пілотний проект, покликаний задовольнити в одному програмному продукті інтереси усіх стейкхолдерів архівної справи – архівістів та різноманітної аудиторії користувачів ретроспективної архівної інформації.

Архівісти кажуть, що сьогодні ресурс містить повнотекстову інформацію про 313 фондів архіву, сотні справ, десятки імен, географічних назв та організацій, цифрові копії найатрактивніших документів і буде постійно поповнюватися. «Archium/Архіум» дозволить створити єдиний інформаційний простір архіву, презентувати оцифровані документи в режимі онлайн, здійснювати повнотекстовий пшук інформації, замовляти онлайн через «особистий кабінет» документи до читального залу архіву.

Захід відбудеться об 11:00, у читальному залі Центрального державного архіву громадських об’єднань України (м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 8).