11:44, 15 березня 2021

Світовий конгрес українців виключив зі свого складу Об'єднання українських товариств Латвії

Латвійській діаспорі закидають пропаганду антиукраїнської політики та співпрацю з російськими владними структурами.

Литовська діаспора.фб
Facebook-сторінка ОУТЛ

Світовий конгрес українців вперше за всю історію виключив зі своїх лав Об'єднання українських товариств Латвії через його “антиукраїнську позицію”.

Про це повідомили у пресслужбі Світового конгресу українців.

“Рада директорів Світового конгресу українців виключила зі своїх лав Об’єднання українських товариств Латвії, оскільки його діяльність демонструє антиукраїнську позицію, що суперечить основним засадам діяльності та цінностям СКУ”, — йдеться у заяві.

У СКУ наголошують: члени та керівники українських товариств Латвії розповсюджують у соцмережах антиукраїнські заяви, кремлівську пропаганду про Україну, Революцію Гідності та війну на Донбасі, беруть участь в заходах посольства РФ в Латвії, а також акціях, що пропагують ідеологію “русского мира” тощо.

Зокрема, в Об'єднанні українських товариств Латвії називали українську владу “фашистською гунтою”, яка вбиває дітей.

У конгресі зазначили, що представникам Об'єднання українських товариств Латвії було надано можливість пояснити гучну антиукраїнську діяльність, однак там проігнорували це.

“СКУ вважає неприпустимим членство в СКУ будь-якої організації, яка пропагує антиукраїнську політику та співпрацює з російськими владними структурами”, — заявив президент СКУ Павло Ґрод.